loading...
kamalnursinghome
kamalnursinghome بازدید : 22 سه شنبه 12 اردیبهشت 1402 نظرات (0)

ایسنا/اصفهان پیش بینی می‌شود که در سال ۱۴۳۵ جمعیت سالمندان کشور ما به ۳۳ درصد برسد و به بیان دیگر؛ از هر سه نفر یک نفر سالمند خواهد بود. از این رو، مبحث اینترنت اشیاء، یکی از مباحثی است که می‌تواند در جهت یاری رساندن به افراد سالمند مفید باشد.

امروز دوشنبه، ۱۱ اردیبهشت‌ماه، اولین جلسه از سلسله نشست‌های علمی با عنوان «سلسله نشست‌های خبری ترجمان و تبادل دانش» به منظور آگاه‌سازی جامعه از جدیدترین دستاوردهای علمی و پژوهشی انجام شده توسط واحد ترجمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مدیریت مهدی احمدی‌فر در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.

«کاربرد اینترنت اشیاء برای امنیت بیماران سالمند»، عنوان یکی از طرح‌های ارائه شده در این نشست بود که توسط مجری این طرح، محمد ستاری، مطرح شد.

مقالات بیشتر:مرکز نگهداری سالمندان

مجری این طرح با بیان اینکه جمعیت سالمندان دنیا به شدت رو به افزایش است، افزود: پیش بینی می‌شود که در سال ۲۰۵۰ چیزی بالغ بر ۲۳ درصد از جمعیت دنیا سالمند شود  و این وضعیت در کشور ما نیز بدتر خواهد بود، یعنی پیش بینی می‌شود که در سال ۱۴۳۵ جمعیت سالمندان کشور ما به ۳۳ درصد برسد و به عبارتی از هر سه نفر یک نفر سالمند خواهد بود. بنابراین باید از اکنون رویکردهایی را اتخاذ کنیم تا زمانی که در آینده با این جمعیت سالمند مواجه می‌شویم بتوانیم آن‌ها را مدیریت کنیم و مشکلات و نیازهایشان را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: به همین دلیل ما این بحث را پیگیری کردیم تا مشخص شود آیا فناوری‌هایی که در حال حاضر وجود دارند می‌توانند یاری کننده باشند یا خیر؟ در این رابطه، بحثی که این روزها در دنیا و در بعضی از شرکت‌های کشور ما نیز در حال پیشرفت است، «بحث اینترنت اشیاء» است. زمانی که ما از اینترنت اشیاء صحبت می‌کنیم، موضوع محدود به کامپیوتر، موبایل و تبلت نمی‌شود، بلکه کلیه دستگاه‌های فیزیکی می‌توانند به این شبکه متصل شوند.

ستاری خاطر نشان کرد: سوالی که مطرح می‌شود، این است که چطور ما می‌توانیم یک دستگاه فیزیکی را به یک شبکه اینترنت متصل کنیم؟ در جواب می‌گوییم که ما می‌توانیم از یک‌سری سنسور استفاده کنیم تا اطلاعات را از اشیاء دریافت و در شبکه ارسال کنند و برای ارسال اطلاعات از اپلیکیشن‌های داخل گوشی تلفن همراه استفاده کنیم.

وی ضمن اشاره به بیماری‌ها و چالش‌های دوران سالمندی، گفت: برای مثال اگر یک سالمندی در تنهایی دچار حمله قلبی شود، ما می‌توانیم از طریق سنسورهایی که در بدن بیمار سالمند تعبیه کرده‌ایم، در جهت اطلاع رسانی سریع‌تر استفاده کنیم و با اطلاع دادن به اطرافیان بیمار، به یاری او بیایم. و در حالت دیگر حتی می‌توان با استفاده از تشخیص لوکیشین بیمار، نزدیکترین اورژانس مطلع شود و به کمک او بیاید.

ستاری در بحث یادآوری مصرف دارو برای سالمندان، اظهار کرد: ممکن است سالمندان زیاد تمایلی به استفاده از گوشی تلفن همراه نداشته باشند، از این‌رو می‌توانیم از محفظه‌های قرصی که وجود دارد استفاده کنیم. این پروژه در داخل کشور ما هم انجام شده و به موجب آن محفظه‌هایی طراحی کرده‌اند که بتوانند حالت هشدار داشته باشند. برای مثال برای مصرف یک قرص، می‌توان به محفظه یک زمان مشخص داد و با این عمل در زمان مشخص شده، هم آلارم می‌دهد و هم نوری را منتشر می‌کند. برای مثال برای هر قرضی یک رنگی را می‌توان انتخاب کرد که به همراه صدای آلارم آن نور نیز منتشر شود. در نتیجه، با دیدن آن نور و شنیدن آن آلارم سالمند متوجه می‌شوند که باید قرص خود را مصرف کند و این حالت را نیز می‌توان اضافه کرد که زمانی که سالمند قرص خود را مصرف می‌کند اطلاعات مربوط به مصرف آن قرص برای همراه بیمار نیز ارسال شود.

در پایان، مجری این طرح یادآور شد: با توجه به اینکه بسیاری از سالمندان دچار Fall Detection  می‌شوند، در این مورد هم اینترنت اشیاء در بحث اطلاع رسانی و موارد دیگر می‌تواند به سالمند کمک کند.

مقالات دیگر:ظروف کرایه شهرک غرب

kamalnursinghome بازدید : 23 سه شنبه 22 فروردین 1402 نظرات (0)

آمارها نشان از وجود یک میلیون سالمند مبتلا به دمانس یا زوال عقل در کشور دارد، همین مساله هشدارهایی برای ما به همراه دارد که نشان‌دهنده این موضوع است که توجه را به این گروه از جامعه با علائم مبتلا به آلزایمر بیشتر کنیم.

سالمندان مبتلا به آلزایمر؛ نیازمند توجه بیشتر برای بهبود وضعیت حافظه

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ، حدود ۱۰ درصد جامعه ایران را سالمندان تشکیل می‌دهند و اینکه یک میلیون نفر از آنها به زوال عقل مبتلاست بنابراین اهمیت دادن به این افراد و برقراری ارتباط بیشتر با آنان از نظر کارشناسان بسیار ضرورت دارد تا بخشی از مشکلات آنان در تضعیف حافظه و به فراموشی سپردن خاطرات آنها کاهش یابد.

طبق نظر پزشکان و متخصصان امر، آلزایمر به عنوان یکی از انواع زوال عقل محسوب می‌شود که آلزایمر عامل ۶۰ تا ۸۰ درصد از این عارضه‌ها است.

مقالات دیگر:خانه سالمندان

در پدیده زوال عقل به عنوان یک عارضه، فرد به مرور زمان توانایی‌های شناختی خود را از دست می‌دهد و یا عملکرد مغز برای همیشه کم می‌شود. از نشانه‌های زوال عقل، از دست دادن مزمن حافظه، تغییر در شخصیت فرد و از دست دادن منطق و برهان است.

هر هفت دقیقه یک نفر در ایران به دمانس مبتلا می‌شود

معصومه صالحی مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران درباره زوال عقل می‌گوید: حدود ۵۲ میلیون نفر در جهان با دمانس یا زوال عقل زندگی می‌کنند، براساس تخمین‌ها در سال ۲۰۵۰ این عدد به ۱۳۵ میلیون نفر خواهد رسید؛ یعنی هر سه ثانیه در جهان یک نفر به دمانس مبتلا می‌شود.

بر اساس آمار جهانی حدود یک میلیون نفر فرد مبتلا به دمانس در کشور وجود دارد و در ایران هر هفت دقیقه یک نفر به دمانس یا زوال عقل مبتلا می‌شود

به گفته وی، در ایران هنوز آمار قطعی از تعداد مبتلایان به دمانس وجود ندارد اما بر اساس آمار جهانی تخمین‌ها حدود یک میلیون نفر فرد مبتلا به دمانس در کشور وجود دارد و در ایران هر هفت دقیقه یک نفر به دمانس یا زوال عقل مبتلا می‌شود.

از آنجا که جمعیت کشور روند فزاینده‌ای به سمت سالمندی دارد اکنون ۱۰ درصد جامعه ایران را افراد سالمند یا پیر تشکیل می‌دهند، طبق بررسی‌های کارشناسان جمعیت؛ تا سال ۱۴۳۵ حدود ۳۵ درصد جمعیت ایران به سمت پیری و سالمندی خواهند رفت.

این روند افزایشی سالمندی ممکن است تعداد مبتلایان به آلزایمر را در کشور افزاش دهد بنابراین باید با اقدامات موثری علاوه بر داشتن سالمندان سالم، از برخی هزینه‌های درمانی مازاد برای جامعه سالمندان نیز جلوگیری کرد.

براساس آمارها و داده‌های موجود هزینه یک فرد مبتلا به زوال عقل در کشور به صورت ماهانه حدود ۱۲ میلیون تومان برآورد شده است که با افزایش ارتباطات خانوادگی و دوستانه و برخی برنامه‌های متنوع فرهنگی، ورزشی و اجتماعی می‌توان از بسیاری از این این هزینه‌ها و روند افزایشی تعداد مبتلایان به آلزایمر در کشور جلوگیری کرد.

 

میزان آلزایمر در افراد بالای ۸۵ سال حدود ۵۰ درصد است

زهرا روشنی یک پزشک متخصص سالمندان می‌گوید: مطالعات نشان داده است که میزان شیوع بیماری در افراد ۶۰ سال به بالا چیزی حدود یک درصد است در حالی که میزان ابتلا به آلزایمر در افراد ۸۵ سال به بالا چیزی حدود ۴۷ تا ۵۰ درصد می‌شود.

وی اظهار داشت: براساس پیش‌بینی‌ها و داده‌های آماری موجود، از هر ۲ نفر فرد بالای ۸۵ سال، یک نفر به بیماری آلزایمر مبتلا شود.

افرادی که در خانواده‌ خود فرد مبتلا به بیماری آلزایمر داشته باشند، ۳ تا ۴ برابر بیشتر احتمال ابتلا به این بیماری را دارند. اگر در خانواده‌ای افراد مبتلا به سندروم داون باشند، احتمال بروز آلزایمر هم در خود فرد مبتلا به سندروم داون و هم در میان اعضای خانواده افزایش می‌یابد.

وی از بیماری‌های زمینه‌ساز ابتلا به آلزایمر به بیماری‌های قلبی، بیماری‌های عروق کرونر، فشار خون بالا، کلسترول بالا، افسردگی، کم‌کاری غدۀ تیروئید و کمبود برخی ویتامین‌ها مثل کمبود ویتامین دی و ب۱۲ اشاره کرد و ادامه داد: با کنترل این بیماری‌ها می‌توانیم میزان بروز آلزایمر را در افراد کاهش دهیم.

عوامل افزایش دهنده و راهکارهای کاهش زمینه‌های آلزایمر در سالمندان

تحرک کم و ورزش نکردن می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را در افراد افزایش دهد

روشنی با تأکید بر نقش پررنگ سبک زندگی در بروز آلزایمر می‌گوید: تحرک کم و ورزش نکردن می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را در افراد افزایش دهد.

وی چاقی و رژیم غذایی نامناسب را از علل قرار گرفتن سالمندان در معرض بیماری آلزایمر دانست و گفت: در دسترس‌ترین ورزش برای همه گروه‌های سنی پیاده‌روی است، بنابراین افراد در سطح صاف پنج روز در هفته به مدت نیم ‌ساعت تا ۴۵ دقیقه پیاده‌روی کنند. این میزان فعالیت می‌تواند به‌عنوان یک عامل محافظتی در برابر بیماری آلزایمر عمل کند.

به گفته وی، مطالعات نشان داده است شیوع بیماری آلزایمر در زنان سالمند به این دلیل در مقایسه با مردان بیشتر است که میزان کم‌سوادی و بیسوادی در زنان سالمند بیشتر از مردان سالمند است.

روشنی اضافه کرد: فعالیت‌های ذهنی مثل خواندن کتاب و حل جدول را جزو عوامل محافظتی در مقابله با ابتلا به بیماری آلزایمر به شمار می‌آورد.

وی از دیگر عوامل محافظتی در مقابل بیماری آلزایمر را داشتن روابط اجتماعی و پیوندهای اجتماعی قوی بیان کرد و افزود: سالمندانی که در گروه‌های دوستی بیشتری حضور دارند، مشارکت اجتماعی بیشتری دارند، در مقایسه با سالمندان گوشه‌گیر و منزوی، در معرض خطر کمتری قرار دارند و ریسک ابتلا به آلزایمر در آنها کمتر است.

اختلالات حافظه در سالمندان را جدی بگیریم

با توجه به اینکه اختلالات حافظه در سالمندان به عنوان یکی از دغدغه‌ها و مشکلات جدی این دوران به شمار می‌رود به طور یقین با افزایش سن در این گروه از جامعه، ضعف در حافظه به خوبی بروز پیدا می‌کند بنابراین باید برای جلوگیری از بیماری آلزایمر و اختلال در حافظه فرد سالمند، اقدامات جدی صورت گیرد.

باید تمام علائم فرد سالمند را پیش از رسیدن به سنین بالا مودر ارزیابی و سنجش قرار داد زیرا هر نوع تغییر رفتاری از آنان دارای نشانه‌هایی است به عنوان نمونه اگر یک سالمندی بسیار فعال و دارای زمینه‌های بالا در مشارکت اجتماعی بوده و در برخی مواقع گوشه‌نشینی را برای خود انتخاب کند باید روی این موضوع به صورت جدی تمرکز داشته باشیم.

 

این موارد همه باید به شیوه‌ای مورد سنجش قرار گیرد که در آینده جایی برای نگرانی بیشتر در زمینه سلامت سالمندان نباشد، مراجعه به پزشک، برقراری ارتباط بیشتر، کمک برای تغییر رفتار در سالمندان در هر شرایطی کمک کننده است.

از آنجا که براساس تقسیم‌بندی سازمان جهانی بهداشت، در کشورهایی مانند ایران سن سالمندی از ۶۰ سالگی شروع می‌شود باید بسیاری از مسایل این چنینی درباره تغییرات رفتاری سالمندان را از این سن مورد بررسی و کنکاش قرار داد.

مقالات بیشتر:بهترین دی جی مجالس در تهران

kamalnursinghome بازدید : 26 سه شنبه 04 بهمن 1401 نظرات (0)

در حال حاضر آخرین نرخ دلار صرافی‌ها در سایت بازار متشکل ارز ایران ۴۲ هزار و ۷۴۸ تومان اعلام شده است.

فرارو: بانک مرکزی اعلام کرد: از امروز سه شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۱، نرخ فروش ارز به صورت اسکناس توسط صرافی‌ها در سایت بازار متشکل معاملات ارز ایران اعلام می‌شود.

مقالات بیشتر:سرای سالمندان

طبق اعلام بانک مرکزی، از امروز (۱۴۰۱/۱۱/۰۴) کلیه صرافی‌ها مجازند نسبت به فروش ارز به صورت اسکناس با نرخ منتشر شده تحت عنوان "آخرین نرخ صرافی ها" در سایت مدیریت بازار متشکل معاملات ارز ایران به آدرس www.ice.ir اقدام نمایند.

در حال حاضر آخرین نرخ دلار صرافی‌ها در سایت بازار متشکل ارز ایران ۴۲ هزار و ۷۴۸ تومان اعلام شده است.

مقالات دیگر:تشریفات ترحیم پونک

kamalnursinghome بازدید : 22 سه شنبه 27 دی 1401 نظرات (0)

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران از غیر حضوری شدن مدارس استان تهران برای فردا سه‌شنبه ۲۷ دی‌ماه خبر اد.

ایسنا: معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران از غیر حضوری شدن مدارس استان تهران برای فردا سه‌شنبه ۲۷ دی‌ماه خبر داد.

عابد ملکی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: مدارس استان تهران در تمامی مقاطع فردا سه شنبه ۲۷ دی ماه به صورت غیر حضوری فعالیت خواهند کرد.

مقالات بیشتر:خانه سالمندان در تهران

نحوه اجرای طرح زوج و فرد در تهران تغییر کرد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران در ادامه تاکید کرد: کودکستان‌ها نیز در استان تهران فردا تعطیل هستند.

وی افزود: همچنین بر اساس مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران، طرح زوج و فرد از درب منازل شهروندان اجرا و فروش روزانه مجوز طرح ترافیک برای روز سه شنبه از سوی شهرداری تهران ممنوع است.

به گفته معاون استاندار تهران، فعالیت های عمرانی شهرداری‌های استان تهران و معادن شن و ماسه برای روز سه شنبه ۲۷ دی ماه ممنوع خواهد بود.

ملکی از شهروندان درخواست کرد از تردد غیرضروری در شهر خودداری کنند و در صورت لزوم حتما از ماسک های مناسب N95 استفاده کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران در پایان خاطرنشان کرد: روسای ادارات با تقاضای مرخصی مادران دارای فرزند دانش‌آموز موافقت نمایند.

مقالات دیگر:سالن عقد شهرک غرب

kamalnursinghome بازدید : 22 سه شنبه 19 مهر 1401 نظرات (0)

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان گفت: آتش‌سوزی منزل موجب مرگ دختر نوجوان زنجانی شد.

مقالات بیشتر:خانه سالمندان انقلاب

به گزارش همشهری آنلاین، مجید امیرفضلی رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان با تأکید بر رعایت نکات ایمنی از سوی شهروندان در مواقع وقوع انفجار و حریق افزود : این حادثه در محله بی‌سیم زنجان رخ داد که دختر ۱۴ ساله بر اثر شدت جراحات ناشی انفجار و آتش‌سوزی جان باخت.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان گفت : این انفجار که به علت نشت گاز شهری و نصب نادرست اتصالات بخاری اتفاق افتاد پسر بچه کوچک این خانواده نیز مصدوم و به بیمارستان اعزام شد.

مقالات دیگر:شیشه بری بلوارفردوس

kamalnursinghome بازدید : 24 سه شنبه 12 مهر 1401 نظرات (0)

به دنبال تایید خبر حذف قرعه‌کشی برای اکثریت محصولات خودروسازان (جز برخی محصولات ایران‌خودرو) و تغییر شیوه خرید خودرو از سامانه تخصصی یکپارچه به غروش توسط شرکت‌های خودروساز، معاون بازاریابی و فروش گروه خودروسازی سایپا ضمن اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و افزایش ظرفیت تولید، بر خروج تمامی محصولات گروه سایپا از شرایط قرعه‌کشی مهر تایید زد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته، سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به خروج اکثریت محصولات خودروسازان اعم از دولتی و خصوصی از فرایند قرعه‌کشی، بر حذف سامانه یکپارچه فروش خودرو تاکید و اظهار کرد: پیش از این که سامانه فروش یکپارچه خودرو با فرآیند قرعه‌کشی داشتیم، حدود ١٠ خودروساز، محصولات خود را در آن قالب عرضه می‌کردند، اما اکنون اکثریت خودروها با توجه به افزایش تولید و متعادل شدن عرضه و تقاضا از شمول قرعه‌کشی خارج شده‌اند و در حال حاضر تنها ایران‌خودرو باقی مانده است که تعدادی از محصولات خود را با فروش بصورت قرعه‌کشی عرضه می‌کند.

مقالات بیشتر:آسایشگاه سالمندان بلوارکشاورز

قالیباف تصریح کرد: بر این اساس دیگر سامانه یکپارچه «موضوعیت» خود را از دست داده‌ است و دیگر به آن معنا وجود ندارد و با سازوکار قبلی فعال نخواهد بود و بدین ترتیب با توجه به اینکه ایران‌خودرو، تنها عرضه‌کننده تعدادی از محصولات خود در قالب قرعه‌کشی است، این فرایند از مهر ماه توسط خود ایران‌خودرو انجام خواهد شد.

منوچهر منطقی نیز در این رابطه اظهار کرده است: با خروج فروش خودروها از طریق سامانه یکپارچه و واگذاری امر فروش به خود شرکت‌های خودروساز (حتی برای چند محصول ایران‌خودرو که با روش قرعه‌کشی عرضه خواهند شد)؛ رعایت الزامات قانونی مصوب همچون تخصیص ۵۰ درصد ظرفیت تولید به طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و تخصیص ۱۰ درصد ظرفیت تولید به طرح جایگزینی خودروهای فرسوده توسط این شرکت‌های خودروساز بر قوت خود باقی خواهند ماند. در نیمه دوم امسال قرعه کشی بر مبنای ثبت‌نام در سامانه یکپارچه فروش خودرو نخواهیم داشت و از این پس (از مهرماه) این سامانه به منظور نظارت سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان بر تعداد فروش مجاز خودرو، تحویل به‌موقع خودرو توسط خودروسازان و همچنین اجرای مصوبه‌های مجلس شورای اسلامی بهره‌برداری خواهد شد.

حسین کاظمی طرقی، معاون بازاریابی و فروش گروه خودروسازی سایپا اعلام کرده است: براساس برنامه‌ریزی انجام شده و افزایش ظرفیت تولید محصولات گروه خودروسازی سایپا تمامی محصولات این گروه خودروسازی از شرایط قرعه کشی خارج شد و با اعلام بخشنامه فروش متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سایت https://saipa.iranecar.com نسبت به ثبت‌نام تا زمان تکمیل ظرفیت‌ها اقدام کنند.

وی افزود: پیرو دستور ۸ بندی رئیس جمهور محترم و پیگیری‌های وزارت صمت به منظور حذف شرایط قرعه کشی محصولات، با تلاش کارکنان گروه خودروسازی سایپا، برنامه افزایش ظرفیت تولید طی هشت ماه اخیر در دستور کار قرار گرفت و خوشبختانه با مجوز وزارت صمت، تمامی محصولات گروه خودروسازی سایپا از شرایط قرعه کشی خارج شد.

وی تاکید کرد: در سومین دوره واگذاری خودرو از طریق سامانه یکپارچه تخصیص  خودرو، تنها خودرو ساینا S در شرایط قرعه کشی قرار داشت که با  افزایش ظرفیت تولید این خودرو، کلیه تعهدات خودروی مذکور به مشتریان تحویل شد؛ لذا وزارت صمت بر این اساس، مجوز فروش خودروی مذکور بدون قرعه کشی را صادر کرد.

 

این مقام مسئول در سایپا افزود: افزایش ظرفیت  تولید و عرضه محصولات گروه سایپا از بهمن ماه سال گذشته در دستور کار قرار گرفت. طی هشت ماه گذشته تا کنون بیش از ۳۴۰ هزار خودرو، تجاری و تحویل مشتریان شده است که نسبت به دوره مشابه افزایش قابل توجهی را رقم زده است.

معاون بازاریابی و فروش گروه خودروسازی سایپا خاطرنشان کرد: برای تمامی مشارکت‌کنندگان  در خرید خودرو ساینا S دوره سوم که حایز شرایط هستند با ارسال پیامک جهت تکمیل وجه و پیگیری شرایط خرید اطلاع رسانی خواهد شد بنابراین مشتریانی که به آن ها اطلاع‌رسانی شده، با مراجعه به سایت سامانه یکپارچه تخصیص به آدرس https://sale.iranecar.com پیگیری مراحل ثبت نام را انجام دهند.

مقالات دیگر:محضر عقد شهرک غرب

kamalnursinghome بازدید : 20 چهارشنبه 06 مهر 1401 نظرات (0)

رئیس مجلس گفت: جمهوری اسلامی برای مشکلات راه حل دارد، اما بوروکراسی و دیوان سالاری حاکم بر کشور اجازه نمی‌دهد از این قدرت حل مسئله استفاده کنیم.

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، محمدباقر قالیباف در نشست صمیمانه جمعی از رزمندگان خراسانی و مسئولان تشکل‌های دفاع مقدس استان خراسان رضوی در مشهد با اشاره به مشکلات کشور، تأکید کرد: بنده سال‌هاست تأکید می‌کنم که هرکس خود را حزب اللهی، انقلابی، سرباز رهبری و وطن‌پرست می‌داند یا دغدغه اسلام، انقلاب و ایران را دارد، باید بتواند کارایی دین در اداره جامعه را اثبات کند.

وی با بیان اینکه اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه یعنی محقق کردن قدرت نظریه ولایت فقیه امام خمینی (ره) در اداره جامعه، تصریح کرد: جمهوری اسلامی برای مشکلات راه حل دارد، اما بوروکراسی و دیوان سالاری حاکم بر کشور اجازه نمی‌دهد از این قدرت حل مسئله استفاده کنیم.

مقالات بیشتر:سرای سالمندان

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از همه کارمندان تلاشگر و زحمت‌کش، افزود: سیستم بوروکراسی و دیوان‌سالاری کشور مناسب اداره کشور نیست و حتی ضد مبانی جمهوری اسلامی و کارآمدی عمل می‌کند.

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما مسائل اصلی را رها کرده و به مسائل فرعی پرداخته‌ایم و گاهی مسائل اصلی و فرعی را تشخیص هم نمی‌دهیم، گفت: این روایت امیرالمومنین (ع) است که وقتی نیروهای فاضل دفع شوند، اراذل، یعنی نیروهای فرومایه و ناکارآمد، کارها را به دست می‌گیرند و لذا شاهد هستیم که در طول ده‌ها سال، این اتفاق باعث بروز شرایطی می‌شود که قدرت حل مسئله را از دست می‌دهیم.

وی با بیان اینکه راه و مسیر را گم و مردم را از اداره جامعه حذف کرده‌ایم، تصریح کرد: متأسفانه گرفتار کسانی شده‌ایم که برای انقلاب یک سیلی نخورده‌اند، درد نکشیده‌اند و کاری هم نکرده‌اند و فقط هوار کشیده‌اند و این در حالی است که ما میدان را خالی کرده و کنار کشیده‌ایم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رهبر انقلاب فرموده‌اند که «در نسل ما بازنشستگی معنایی ندارد و تا زنده هستیم رزمنده هستیم»، گفت: ما رزمندگانی هستیم که با گوشت و پوست و استخوان، اتکا به سنت‌های الهی را درک کرده‌ایم و می‌دانیم که در کار ما نشد وجود ندارد، بنابراین سختی‌ها نباید ما را از راهمان دور کند، بلکه باید دل به دریا بزنیم و وارد عرصه مشکلات شویم و بدانیم که رزق و روزی و برکت را خدا می‌دهد و همان طور که رهبر انقلاب فرمودند؛ خدای اقتصاد همان خدای خرمشهر است.

گفتنی است، در این نشست رزمندگان خراسانی و مسئولان تشکل‌های دفاع مقدس استان خراسان رضوی به بیان نکات و دغدغه‌هایشان پرداختند.

مقالات دیگر:دفتر ازدواج بلوارفردوس

kamalnursinghome بازدید : 20 سه شنبه 29 شهریور 1401 نظرات (0)

طی شبانه روز گذشته ۹۹۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند و ۲۵ بیمار نیز جان خود را از دست دادند.

به گزارش همشهری آنلاین، طبق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، طی شبانه روز گذشته ۹۹۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند و ۲۵ بیمار نیز جان خود را از دست دادند.

طبق این گزارش، از دیروز تا امروز (۲۹ شهریورماه ۱۴۰۱) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۹۹۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۱۵۹ نفر از آنها بستری شدند.

مقالات بیشتر:هزینه آسایشگاه سالمندان

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۵۴۰ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۵ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۴ هزار و ۳۴۴ نفر رسید.

آمار فوتی‌های کرونا روز گذشته (۲۸ شهریور) ۱۸ نفر بود که امروز افزایش یافته است و به ۲۵ نفر رسیده است. آمار مبتلایان نیز روز گذشته ۷۲۶ نفر بود که امروز با شناسایی بیش از ۲۰۰ نفر مبتلای جدید، به ۹۹۲ نفر رسید.

خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۳۲۱ هزار و ۹۷۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

۲۳۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

همچنین تاکنون ۶۵ میلیون و ۶۸ هزار و ۳۴۷ نفر دُز اول، ۵۸ میلیون و ۴۶۴ هزار و ۷۸۲ نفر دُز دوم و ۳۱ میلیون و ۱۵۶ هزار و ۶۰۰ نفر، دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۵۴ میلیون و ۶۸۹ هزار و ۷۲۹ دُز رسیده است.

در شبانه‌روز گذشته ۲۱ هزار و ۷۱۱ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

در حال حاضر هیچ شهرستانی در وضعیت قرمز نیست، ۲۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۵۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۷۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

مقالات دیگر:محضر عقد شیک تهران

kamalnursinghome بازدید : 26 چهارشنبه 22 تیر 1401 نظرات (0)

پایگاه اطلاع رسانی دولت:هیات دولت بسته پیشنهادی ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها را با هدف حمایت از مستأجرین و تشویق موجرین قانون مدار به تصویب رساند.

هیات وزیران در جلسه صبح امروز خود به ریاست آیت‌الله دکتر رئیسی رئیس جمهور، با هدف ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها، حمایت از مستأجرین و تشویق موجرین قانون مدار و با توجه به ضرورت تکمیل و به روز رسانی اطلاعات سامانه ملی املاک و اسکان کشور، بسته پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی را به تصویب رساند.

از رئوس بسته مصوب هیات وزیران درخصوص ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها می توان به پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن، ایجاد مشوق برای موجران، نرخ گذاری خدمات مشاورین املاک و ارتقای توان فنی و تخصصی آنها و کمک به تکمیل و تحویل پروژه‌های نیمه تمام مسکن (خصوصی و حمایتی) اشاره کرد.

مقالات بیشتر:خانه سالمندان امیر آباد

به موجب مصوبه دولت، بانک مرکزی موظف است با اعلام وزارت راه و شهرسازی و مطابق با ضوابط مربوط و در حدود اعتبارات مصوب، امکان پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن به مستاجران را در هر سال فراهم آورد.

بانک مرکزی همچنین موظف است شرایطی را فراهم آورد که در صورت درخواست مستأجر، وی بتواند در چارچوب قوانین و مقررات مربوط، اصل تسهیلات را در سررسید مقرر بازپرداخت نماید و در بازه زمانی دریافت تسهیلات تا بازپرداخت آن صرفاً سود تسهیلات را به صورت ماهیانه به بانک پرداخت کند. اقساط پرداختی بابت سود تسهیلات در صورت تغییر سقف زمانی بازپرداخت اصل آن در سال های آتی قابل تعدیل بوده و در صورت درخواست مستأجر سقف زمانی بازپرداخت برای یک سال تمدید می شود و با تشیص بانک برای سال‌های آتی نیز قابل تمدید خواهد بود.

متقاضیان دریافت تسهیلات موضوع این ماده، با اولویت خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی، زنان سرپرست خانواده، خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر، زوج‌های جوان و خانوارهای دهک‌های پایین درآمدی حسب مورد متناسب با وضعیت هر یک از گروه های مذکور، توسط وزارت راه و شهرسازی از طریق سامانه طرح های حمایتی مسکن، پس از اخذ کد رهگیری و ثبت در سامانه به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند.

همچنین وزارت راه و شهرسازی مکلف است با همکاری بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی بسته‌های پیشنهادی مشتمل بر مفاد تشویقی از قبیل پرداخت تسهیلات جعاله مسکن و مشوق‌های مالیاتی را برای موجرینی که واجد یکی از شرایط ذیل باشند، تهیه و جهت طی مراحل قانونی به مراجع ذی‌صلاح ارسال نمایند.

الف - تعیین اجاره بها حداکثر به میزان سقف مصوبه شورای عالی

ب - انعقاد قرارداد اجاره برای زمان بیش از یک سال با رعایت میزان افزایش اجاره بها بر اساس مصوبه شورای عالی برای سال‌های دوم به بعد

نرخ خدمات مشاورین املاک برای خرید و فروش ملک بر مبنای درصدی از ارزش معاملاتی املاک موضوع ماده (۶۴) قانون مالیات‌های مستقیم، با رعایت تبصره‌های ذیل آن و برای امور اجاره ملک بر مبنای درصدی از ارزش اجاری موضوع ماده (۵۴) قانون مالیات‌های مستقیم بر اساس قانون نظام صنفی تعیین می‌شود و کمیسیون نظارت هر شهرستان موظف است در اجرای ماده (۵۱) قانون نظام صنفی، نرخ‌های مورد عمل صنف مشاوران املاک را ظرف مدت یک ماه پس از ابلاغ این مصوبه اصلاح نماید.

هر گونه ارایه خدمات به متقاضیان فروش و اجاره ملک پس از ثبت اطلاعات طرفین در سامانه امکان‌پذیر است و مشاورین املاک موظفند بر اساس اطلاعات اقامتگاه ثبت شده در سامانه، نسبت به اخذ کد رهگیری از سامانه معاملات اقدام نمایند. در راستای اجرای ماده (۱۸) قانون جهش تولید مسکن، مشاورین املاکی که بدون اخذ کد رهگیری نسبت به انجام معاملات خرید و فروش و یا اجاره اقدام نمایند، حسب مورد مشمول مجازات‌های تخلفات مقرر در قانون نظام صنفی و قانون مالیات های مستقیم می‌شوند.

در راستای عمل به تکلیف قانونی مندرج در ماده (۱۸) قانون جهش تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی مکلف است ظرف مدت سه ماه با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور امکان دسترسی و اخذ کد رهگیری توسط عموم مردم از سامانه معاملات را به صورت مستقیم فراهم نماید.

ق‌الزحمه مربوط به هر یک از خدمات مشاورین املاک توسط سامانه معاملات محاسبه و در قراردادها و مبایعه‌نامه‌ها چاپ می‌شود. مشاورین املاک موظفند حق‌الزحمه را صرفاً بر اساس مبلغ محاسبه شده توسط سامانه معاملات و به وسیله دستگاه های کارتخوان متصل به سازمان امور مالیاتی اخذ نمایند.

در جهت افزایش عرضه واحدهای مسکونی و به منظور تعیین تکلیف، تکمیل و تحویل واحدهای مسکن مهر و نهضت ملی مسکن با پیشرفت فیزیکی (۸۰) درصد و بالا که فاقد انشعاب و کنتور آب، برق، گاز و فاضلاب هستند وزارتخانه‌های نیرو و نفت مکلفند ضمن عمل به تعهدات پیشین خود در خصوص احداث خطوط انتقال آب، برق و گاز و نیز نصب انشعابات و شمارش‏گر (کنتور)، ترتیبی اتخاذ نمایند تا دستگاه‌های خدمت‌رسان ذی‌ربط پس از تصویب این مصوبه، عملیات اجرایی را به منظور خدمت‌رسانی به طرح‌های مسکن مهر و نهضت ملی مسکن مذکور، آغاز و متناسب با امکانات در اختیار ایشان، حداکثر ظرف مدت ۶ ماه به صورتی به پایان برسانند که انشعابات متصل و قابل بهره‌برداری باشد.

در ادامه جلسه، تعداد دیگری از پیشنهادهای دستگاه های اجرایی بررسی و به تصویب هیات وزیران رسید.

 آیین نامه تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی در صنعت نفت به تصویب رسید

هیات وزیران در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ و به استناد قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان و و فناور و واحدهای فناور و تجاری سازی نوآوری‌ها و اختراعات، آیین‌نامه پیشنهادی وزارت نفت با عنوان «تولید، دانش بنیان و اشتغال زایی در صنعت نفت» را به تصویب رساند.

 تصویب آیین‌نامه حمایت از تولید، دانش‎بنیان و فناور و اشتغال‎آفرین در صنعت آب و برق

دولت در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ و با هدف کلان افزایش صد درصدی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور فعال در صنعت آب و برق و اشتغال مستقیم آنها در سال اول اجرای برنامه، پیشنهاد مشترک وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور مبنی بر آیین‌نامه حمایت از تولید، دانش بنیان و فناور و اشتغال آفرین در صنعت آب و برق را به تصویب رساند.

به موجب آیین نامه فوق، «ستاد راهبری و هماهنگی تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین صنعت آب و برق» با مسئولیت وزیر نیرو و همکاری معاونت علمی و فناوری رییس جمهور ظرف یک‌ماه با شرح وظایف و اختیارات زیر تشکیل می شود:

الف - زمینه‌سازی برای همرسانی چالش‌ها و ظرفیت‌ها، شکل‌گیری فعالیت‌های دانش‌بنیان جدید، پشتیبانی و رفع موانع تولید دانش‌بنیان و اشتغال آفرین در صنعت آب و برق

 

ب - شناسایی و معرفی محصولاتی که دارای ارزبری زیاد، حجم بالای واردات و یا راهبردی هستند.

پ - ایجاد ساز و کارهای حمایتی از قبیل از پوشش ریسک تجاری‌سازی، ارائه تسهیلات خطرپذیر، بیمه، پیش‌خرید، خرید تضمینی، تولید بار اول و جبران مخاطرات احتمالی استفاده از محصولات دانش‌بنیان

ت-تدوین ساز و کارهایی برای جبران مخاطرات احتمالی استفاده از محصولات دانش‌بنیان و فناور در

شرکت‌های تابعه و وابسته وزارت نیرو از قبیل بیمه

ث - ترغیب و تشویق مدیران و کارکنان شرکت‌های تابعه و وابسته وزارت نیرو به حمایت از زنجیره ارزش در تولید محصولات دانش‌بینان و فناور در قالب ضوابط ارزیابی عملکرد

ج - تدوین سیاست‌ها و ایجاد ساز و کارهای لازم برای جلوگیری از رقابت بخش دولتی و عمومی با شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور

چ - حمایت، معرفی و زمینه‌سازی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور مرتبط با صنعت آب و برق در بازارهای خارجی با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت

ح - ایجاد ساز و کار مورد نیاز برای رسیدگی به اعتراضات شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در خصوص نقض قوانین و مقررات در شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو و پایش عملکرد آنها در این زمینه

 موافقت با لایحه معاهده انتقال محکومان بین ایران و بلژیک

هیات وزیران در ادامه، با پیشنهاد وزارت دادگستری مبنی بر «لایحه معاهده انتقال محکومان بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت پادشاهی بلژیک» موافقت کرد.

مقالات دیگر:بهترین وکیل ارومیه

kamalnursinghome بازدید : 24 چهارشنبه 08 تیر 1401 نظرات (0)

 آفتاب‌‌نیوز :طبق گزارش آژانس محیط‌زیست اروپا، آلودگی با بیش از ۱۰ درصد موارد سرطان در اروپا مرتبط است.این سازمان اظهار کرد: بیشتر این موارد قابل پیشگیری هستند.

این آژانس در بیانیه‌ای اعلام کرد: قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، مواد شیمیایی سرطان‌زا، رادون، اشعه ماوراء بنفش (فرابنفش) و دود دست دوم ممکن است بیش از ۱۰ درصد از بار سرطان در اروپا را شامل شود اما جراردو سانچز، کارشناس منطقه اقتصادی اروپا گفت: می‌توانیم همه خطرات سرطان محیطی و شغلی را کاهش داد.

مقالات بیشتر:هزینه آسایشگاه سالمندان

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وی هفته گذشته قبل از انتشار این گزارش که اولین گزارش آژانس در مورد ارتباط بین سرطان و محیط‌زیست است، به خبرنگاران گفت: سرطان‌های مشخص شده محیط‌زیست به دلیل تشعشعات یا مواد سرطان‌زای شیمیایی را می‌توان تا حد ناچیزی کاهش داد.

در اتحادیه اروپا، سالانه ۲.۷ میلیون نفر به سرطان مبتلا می‌شوند و ۱.۳ میلیون نفر بر اثر آن جان خود را از دست می‌دهند. این قاره کمتر از ۱۰ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد اما تقریبا یک چهارم موارد جدید ابتلا به سرطان و یک پنجم مرگ‌ومیر را ثبت می‌کند.

قرار گرفتن در معرض دود دست دوم ممکن است خطر کلی همه سرطان‌ها را تا ۱۶ درصد برای افرادی که هرگز سیگاری نبوده‌اند افزایش دهد.

این آژانس هشدار داد که برخی از مواد شیمیایی مورد استفاده در محل‌های کار اروپایی ازجمله سرب، آرسنیک، کروم، کادمیوم، آکریل‌آمید و آفت‌کش‌ها در ایجاد سرطان نقش دارند. تخمین زده می‌شود که آزبست یا پنبه نسوز، یک عامل سرطان‌زا شناخته شده برای ۵۵ تا ۸۸ درصد سرطان‌های ریه شغلی باشد.

آژانس گفت که اتحادیه اروپا آزبست را در سال ۲۰۰۵ ممنوع کرد اما هنوز در برخی از ساختمان‌ها وجود دارد و کارگرانی که در کار نوسازی و تخریب کار می‌کنند هنوز در معرض خطر هستند.

خطرات سرطان محیطی و شغلی را می‌توان با پاکسازی آلودگی و تغییر رفتار کاهش داد. کاهش این خطرات منجر به کاهش تعداد موارد سرطان و مرگ‌ومیر خواهد شد.

مقالات دیگر:دفتر ازدواج شهرک غرب

kamalnursinghome بازدید : 14 سه شنبه 10 خرداد 1401 نظرات (0)

۱۹ اردیبهشت ماه ۹ دهک یارانه گرفتند و حدود ۷٫۵ میلیون نفر نفر از این لیست خارج شدند. اما بخش مهمی از این افراد به عدم دریافت یارانه نقدی اعتراض زده‌اند. حالا معاون وزیر رفاه اعلام کرده نیمی از این افراد، یعنی حدود ۴ میلیون نفر مشمول یارانه جدید می‌شوند.

معاون رفاه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: تا چند هفته آینده نتیجه اعتراض به دهک‌بندی یارانه‌ها از طریق پیامک به مردم ارائه می‌شود تا به سامانه حمایت مراجعه کنند.

مقالات بیشتر:آسایشگاه سالمندان

پیش از این هم پیگیری‌های تجارت‌نیوز از سازمان‌های متولی نشان می‌داد نتیجه اعتراضات و دهک‌بندی‌های جدید نهایتا قبل از پایان خرداد ماه مشخص می‌شود و یارانه جدید خرداد ماه هم در آخرین روزهای این ماه به حساب خانوارها واریز می‌شود.

مقالات دیگر:محضر عقد شهرک غرب

kamalnursinghome بازدید : 19 سه شنبه 03 خرداد 1401 نظرات (0)

علی مظفری رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق گفت: گرفتن حق ثبت برای مهریه‌های ۱۴ سکه به بالا تبعات منفی برای دختران و پسران در آستانه ازدواج خواهد داشت و اگر آگاهسازی نسبت به آن انجام نشود بسیار مشکلاتی را به بار آورد.

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، اگر آخرین تغییرات اعمال شده توسط کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بر روی طرح «اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و مهریه» در صحن علنی مجلس به تصویب برسد و نهایتا تبدیل به قانون شود؛ مهریه‌های بالای ۱۴ سکه شامل پرداخت «حق ثبت» به هنگام عقد می‌شوند و زن و شوهرها باید برای ثبت ۱۱۰ سکه مهریه چیزی در حدود ۳۲ میلیون تومان (با در نظر گرفتن سکه ۱۴ میلیون و پانصد هزار تومانی) پرداخت کنند.

مطابق با آخرین تغییرات طرح «اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و مهریه» در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، نمایندگان مجلس به منظور جلوگیری از ثبت مهریه‌های سنگین برای مهریه‌های بالای ۱۴ سکه «حق ثبت»  در نظر گرفته‌اند.

بر این اساس مهریه‌ تا سقف ۱۴ سکه شامل پرداخت «حق ثبت» نمی‌شود اما مهریه‌های بین ۱۴ تا ۱۰۰ سکه چهار دهم درصد قیمت سکه‌ها، مهریه‌های بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ سکه ۲ درصد قیمت سکه‌ها و مهریه‌های ۲۰۰ سکه به بالا ۱۵درصد قیمت سکه‌ها مشمول پرداخت حق ثبت می‌شوند.

مقالات بیشتر:بهترین خانه سالمندان تهران

به گفته ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی، حق ثبت مهریه به صورت نصف نصف باید توسط هر دو طرف یعنی هم عروس و هم داماد پرداخت شود و وجه حاصل از آن به صندوقی به نام «صندوق تهیه جهیزیه برای افراد نیازمند» که در بودجه سالانه برای آن ردیف اعتباری در نظر گرفته می‌شود، واریز خواهد شد.

این اظهارات در حالی است که اگر قیمت هر سکه را حدودا ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان (مطابق با قیمت فعلی سکه) در نظر بگیریم، زن و شوهران جوانی که در ابتدای زندگی مشترک دغدغه هزینه برگزاری مراسم عروسی، تهیه مسکن و جهیزیه دارند باید برای تعیین ۱۱۰ سکه مهریه (مقداری که در بین عموم مردم و در شهرهای بزرگ بیشتر رایج است) باید ۳۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان پرداخت کنند و سهم هر کدام از عروس و داماد برای پرداخت این حق ثبت حدود ۱۶ میلیون تومان است.

درحالی هدف از تعیین «حق ثبت» برای مهریه‌های بالای ۱۴ سکه جلوگیری از تعیین مهریه‌های سنگین عنوان شده است که به گفته رئیس کانون  سردفتران ازدواج و طلاق نه تنها راه تحقق این هدف تعیین «حق ثبت» نیست بلکه این تصمیم می‌تواند منجر به عدم ثبت «رسمی» ازدواج و گرایش به ثبت عادی ازدواج به ویژه در مناطق دور افتاده شود و نهایتا با دور زدن این «حق ثبت» تنها حقوق زنان در زندگی مشترک ضایع شود.

هشدار نسبت به عدم ثبت «رسمی» ازدواج در پی تعیین «حق ثبت»

علی مظفری رئیس کانون  سردفتران ازدواج و طلاق، قرار دادن حق ثبت برای مهریه‌های بالای۱۴ سکه را خلاف عرف، شرع و قانون خواند و درباره مصوبه اخیر کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به ایسنا گفت: گرفتن حق ثبت برای مهریه‌های ۱۴ سکه به بالا تبعات منفی برای دختران و پسران در آستانه ازدواج خواهد داشت و اگر آگاهسازی نسبت به آن انجام نشود بسیار مشکلاتی را به بار آورد.

 

وی در پاسخ به این سوال که نمایندگان مجلس هدف از قرار دادن حق ثبت برای مهریه های بالای ۱۴ سکه‌ را جلوگیری از تعیین مهریه‌های سنگین عنوان کرده‌اند و به نظر شما این تصمیم نتیجه بخش خواهد بود؟، این کار را اشتباه خواند و نسبت به تبعات آن هشدار داد و گفت:‌ راه‌های دور زدن و فرار از حق ثبت مهریه فراوان است. این اقدام می‌تواند موجب فرار جوان‌ها از ثبت رسمی ازدواج و گرایش به ثبت عادی ازدواج به ویژه در مناطق دور افتاده شود.

رئیس کانون  سردفتران ازدواج و طلاق معتقد است که راه‌های دور زدن «حق ثبت» برای مهریه فراوان است و نتیجه آن نیز از بین رفتن حقوق زنان است.

مظفری هدف نمایندگان مجلس برای تعیین «حق ثبت» را  «نقض غرض» دانست و با بیان اینکه مصوبه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با هدفی که عنوان کرده‌اند تطابق ندارد، تصریح کرد:  در حال حاضر تعیین ۱۱۰ سکه مهریه در بسیاری از شهرهای بزرگ عرف است و تصور کنید اگر ۲ درصد حق ثبت برای ۱۱۰ سکه مهریه  تعیین شود، با قیمت فعلی سکه زوجین چقدر باید حق ثبت پرداخت کنند؟. درواقع زوجین برای مهریه‌های بالای ۱۴ سکه باید حداقل ۵ و ۶ میلیون تومان و حتی بالغ بر ۵۰ میلیون تومان هزینه حق ثبت پرداخت کنند که مسلما برای عروس و دامادی که در ابتدای زندگی مشترک مخارج زیادی دارند، این حق ثبت بسیار زیاد است.

علاوه بر «حق ثبت» عروس و داماد باید ۹ درصد مالیات نیز پرداخت کنند

به گفته وی، از سوی دیگر اگر حق ثبت برای مهریه‌ها در نظر گرفته شود، قطعا ارزش افزوده و ۹ درصد مالیات نیز به آن تعلق می‌گیرد و تمام این هزینه‌های سنگین بر عهده عروس و دامادی می‌افتد که اول زندگی‌ مشترک خود هستند. سوال اینجاست که این تصمیم با سیاست‌های تسهیل و مانع زدایی از ازدواج هم جهت و یا مخالف است؟. راه‌های دور زدن حق الثبت برای نپرداختن آن بسیار است و نتیجه آن نیز این می شود که پرداخت مهریه به زنان با مشکل مواجه و حقوق زنان ضایع می‌شود

به جای «حق ثبت» از پرداخت مهریه «نسیه» جلوگیری کنید

رئیس سر دفتران ازدواج و طلاق، با بیان اینکه در گذشته به جهت تسهیل در ازدواج، بخشنامه ای صادر و به موجب آن «حق ثبت» برای مهریه را ممنوع اعلام کرد و اکنون الزامی شدن «حق ثبت» برای مهریه شایسته نیست، ادامه داد: اگر واقعا نمایندگان مجلس قصد جلوگیری از تعیین مهریه‌های سنگین را دارند، باید از مهریه‌های "نسیه" جلوگیری کنند. این پیشنهاد کارشناسی شده، پژوهش محور و بر اساس شرع و قانون و مطابق با اصول و سنت اسلام نیز است. مهریه باید از حالت "نسیه"  و دادن وعده برای پرداخت آن پس از ازدواج به صورت نقد در زمان عقد پرداخت شود و یا اینکه حداقل سقفی برای مهریه نسیه تعیین شود.

مظفری با بیان اینکه ما این پیشنهاد کارشناسی شده را به مجلس ارائه و با نمایندگان مجلس مطرح کرده‌ایم که اگر مجلس در صدد جلوگیری از تعیین مهریه‌های سنگین است باید مهریه به صورت نقد در زمان عقد پرداخت شود و حالت نسیه آن از بین برود، ادامه داد: تعیین حق ثبت برای مهریه، هزینه های ازدواج را زیاد می کند و عروس و دامادی که خود گرفتار هزینه‌های زیاد عروسی هستند باید این هزینه مضاعف را هم بپردازند و حتی ممکن است بخشی از وام ازدواج خود را برای پرداخت این حق ثبت اختصاص دهند. در حال حاضر وعده پرداخت مهریه پس از عقد داده می‌شود که در هیچ جای سنت پیامبر مهریه به این شکل "نسیه" وجود ندارد و این چیزی است که در صد سال اخیر باب شده است. وقتی مهریه به طور نقد در زمان عقد پرداخت شود توان مالی داماد در نظر گرفته شده و داماد بدون توان مالی اقدام به قبول مهریه‌های سنگین نمی کند.

به گفته وی، در حال حاضر هیچ حق ثبتی برای ازدواج وجود ندارد و حق‌التحریر از سوی سر دفتران برای انجام کارهای ثبت ازدواج زوجین گرفته می‌شود، چند ماه از موعد قانونی بازنگری در تعرفه حق التحریر سردفتران ازدواج و طلاق گذشته است و دفاتر ازدواج به دلیل مشکلات اقتصادی در حال استعفا هستند. در چهار سال اخیر تقریبا هر ماه سه سردفتر ازدواج استعفا داده‌اند و در ۴۵ ماه گذشته مجموع استعفای سردفتران ازدواج به ۱۱۵ نفر رسیده است.

مسکن مقطعی «حق ثبت» و کاهش ازدواج جوانان

به گفته وی، تعیین «حق ثبت» برای مهریه‌های بالای ۱۴ سکه مانع جدی برای ازدواج جوانان است و قرار دادن آن راه درستی برای جلوگیری از تعیین مهریه‌های سنگین نیست.

رئیس سر دفتران ازدواج و طلاق با اعلام هشدار نسبت به کاهش ازدواج جوانان با تعیین حق ثبت برای مهریه، گفت: این طرح یک طرح مُسکن مقطعی است. مشکل بزرگی مشابه این تصمیم در چند دوره پیش مجلس نیز وجود داشت  و آن تصویب تبصره دو ماده ۷۵  قانون برنامه ششم بود که مطابق با ان زنانی که می‌خواهند طلاق بگیرند باید ۱۰ درصد حق التحریر را به حساب دولت بریزند و این در حالی است که آن خانم درمانده‌ای که می‌خواهد طلاق بگیرد نیاز به کمک دارد و این مبالغ مشکل مضاعف بر سر راهش است. طرح فعلی نیز همانند تصویب این تبصره مشکلات زیادی برای زوجین و به ویژه برای زنان خواهد داشت.

مقالات دیگر:سالن عقد غرب تهران

kamalnursinghome بازدید : 13 سه شنبه 27 اردیبهشت 1401 نظرات (0)

موضوع افزایش حقوق بازنشستگان پس از تصویب در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی ۱۰ اردیبهشت راه تصویب در هیات وزیران را در پیش گرفت، راهی که هنوز به نقطه پایان نرسیده است.

به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،‌ مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی گفت: بعد از تصویب هیات‎ وزیران افزایش حقوق بازنشستگان در سال جدید اعمال خواهد شد.

بر اساس ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی این سازمان مکلف است میزان کلیه مستمری‌های بازنشستگی، از کارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یکبار کم تر نباشد با توجه به افزایش هزینه زندگی با تصویب هیات وزیران به همان نسبت افزایش دهد.

مقالات بیشتر:مراقبت از سالمند

۷ اردیبهشت افزایش مستمری بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی در هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی مصوب و به هیات دولت ارسال شد. طبق مصوبه‌ای که در هیات مدیره سازمان به تصویب رسید، افزایش مستمری بازنشستگان به اندازه‌ مصوبات شورای عالی کار و به علاوه متناسب‌سازی است و برای سطوح مختلف حقوق‌بگیر بازنشسته هم، افزایش ۳۸ درصدی به علاوه ۵۰۰ هزار تومان تصویب شده است.

۱۹ اسفند شورای عالی کار دستمزد ۱۴۰۱ کارگران را با ۵۷.۴ درصد افزایش نسبت به سال قبل اعلام کرد و حداقل دستمزد با مبنای ۳۰ روز ماهیانه چهار میلیون و ۱۷۹ هزار و ۷۵۰ تومان شد؛ و بازنشستگان تامین اجتماعی هم باتوجه به مصوبه شورای عالی کار و همچنین پس از مصوبه هیات مدیره سازمان منتظر افزایش حقوق مانند کارگران و اجرای متناسب سازی بودند.

افزایش حقوق بازنشستگان در انتظار تصویب هیات وزیران

موضوع افزایش حقوق بازنشستگان پس از تصویب در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی ۱۰ اردیبهشت راه تصویب در هیات وزیران را در پیش گرفت، راهی که هنوز به نقطه پایان نرسیده است.

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۱۷ اردیبهشت اعلام کرده بود که بر اساس قانون تامین اجتماعی هر سال مبلغ حقوق بازنشستگان در هیات امنا سازمان تامین اجتماعی تصویب و به هیات دولت می‌رود تا به الان این حقوق بر اساس مصوبات شورای عالی کار بوده است.

به گفته عبدالملکی، مقرر است دولت در جلسات آینده موضوع افزایش حقوق بازنشستگان را بررسی کند طبیعتا دولت موضوعات فوری زیاد دارد، اما در حال تلاش هستیم که هر چه زودتر تصویب شود.

بر اساس آماری که وجود دارد تعداد مستمری‌بگیر اصلی این سازمان حدود ۴ میلیون نفر بوده که مشمول افزایش حقوق در سال ۱۴۰۱ هستند.

مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان خرداد پرداخت می‌شود

مدیر عامل سازمان تامین‌اجتماعی دیروز گفت: آمادگی کامل داریم به محض تصویب موضوع حقوق بازنشستگان در هیات‌وزیران، در موعد اعلام‌شده مطالبات بازنشستگان را پرداخت کنیم و امیدواریم در دو روز پایانی اردیبهشت بتوانیم افزایش حقوق بازنشستگان را اعمال کنیم.

به گفته میرهاشم موسوی، همچنین مابه‌التفاوت مربوط به افزایش حقوق بازنشستگان برای فروردین ماه در خرداد و تیر به حساب بازنشستگان واریز می‌شود.

آنطور که سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده پیشنهاد تامین اجتماعی درباره افزایش حقوق بازنشستگان طبق مواد قانون ۹۶ و۱۱۱ قانون تامین‌اجتماعی است.

بر اساس ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی، قانون کلی برای پرداخت مستمری بازنشستگی این است که مستمری‌ها نباید از حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار کمتر شود.

۹۰ هزار میلیارد تومان برای تادیه دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی

نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان برای تادیه دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی مصوب کردند تا دولت از طریق واگذاری سهام و پرداخت بدهی خود، دست سازمان تامین اجتماعی را برای پرداخت معوقات و حقوق بازنشستگان باز کنند.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت:دولت باید افزایش حقوق بازنشستگان را تصویب کند چون هزینه و بار مالی برایش ندارد چون بازنشستگان مهمان جیب خود هستند سال‌ها حق بیمه پرداخت کرده‌اند و دولت اگر به تعهداتش عمل می‌کرد کسری بودجه اتفاق نمی‌افتاد.

به گفته صادقی، منابع افزایش حقوق بازنشستگان بنابر قانون پیش‌بینی شده است و دغدغه ما عدم تصویب مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان است همچنین دولت برای کارکنان خود تنها ۱۰ درصد افزایش اجرا کرد، و با متناسب‌سازی قطعا این کارمندان و کارگران دولت چیزی بیش از ۳۸درصد مورد مطالبه در نیمه امسال دریافت خواهد کرد و منابع آن در بودجه موجود است.

مقالات دیگر:قالیشویی شمال تهران

kamalnursinghome بازدید : 21 چهارشنبه 24 فروردین 1401 نظرات (0)

نماینده:یارانه.خودپرداز43با دستور رئیس‌جمهور و به مناسبت ماه مبارک رمضان، یک‌میلیون و پانصد هزار ریال یارانه کمک‌معیشت ماه مبارک رمضان به‌حساب بیش از ۱۱ میلیون سرپرست خانوار واریز می‌شود.

به گزارش «نماینده»، به دستور رئیس‌جمهور و در راستای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، یارانه کمک حمایت معیشتی ماه مبارک رمضان به مبلغ یک‌میلیون و پانصدهزار ریال به ازای هر یک از اعضای خانواده به‌حساب سرپرستان ۱۱ میلیون و ۳۸هزار و ۵۲۰ سرپرست خانوار واریز می‌شود.

مقالات بیشتر:خانه سالمندان یوسف آباد

 بر اساس این گزارش ساعت ۲۴ جمعه ۲۶ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ یارانه یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار ریالی کمک‌معیشت ماه مبارک رمضان به‌حساب سرپرستان خانوارهای شناسایی‌شده واریز می‌شود.

این مبلغ به مناسبت ماه مبارک رمضان به‌حساب سرپرستان شناسایی‌شده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که غالباً از دهک‌های اول تا چهارم به انضمام افراد تحت پوشش و مستمری‌بگیران سازمان‌های حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی کشور هستند و به هر دلیلی از سهام عدالت جا افتاده‌اند، واریز خواهد شد.

با توجه رویکرد دولت سیزدهم در حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و کم‌درآمد و همچنین اجرای برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت کاهش فقر مطلق در جامعه به‌ویژه حمایت از خانوارهای فاقد یا با درآمد کم این مبلغ پرداخت می‌شود.

 گفتنی است پیش از این از ابتدای دولت سیزدهم، یارانه کمک معیشتی به اقشار آسیب‌پذیر و با درآمد کم در دو مرحله و در مناسبت‌های سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و عید باستانی نوروز به دهک‌های اول تا چهارم به انضمام افراد تحت پوشش و مستمری‌بگیران سازمان‌های حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی کشور بود، پرداخت شده است.

مقالات دیگر:روانشناس سعادت آباد

kamalnursinghome بازدید : 19 یکشنبه 22 اسفند 1400 نظرات (0)

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی جزییات وام قرض الحسنه بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در سال آتی را اعلام کرد.

خبرآنلاین: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی جزییات وام قرض الحسنه بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در سال آتی را اعلام کرد.

میرهاشم موسوی در این باره اظهار کرد: یکی از خدماتی که می تواند در شرایط سخت معیشتی به کمک بازنشستگان بیاید وام قرض الحسنه است که تامین اجتماعی، در کنار وام‌هایی که به شکل عمومی قابل پرداخت است و دولت هم تصمیمات خوبی برای آن درنظر گرفته است.

مقالات بیشتر:مرکز سالمندان

وی افزود: توسعه پرداخت وام‌های قرض الحسنه بازنشستگان را برای سال آینده خواهیم داشت.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه بالغ بر ۴۰۰۰ میلیارد تومان منابع برای این منظور پیش‌بینی کردیم گفت: مبلغ وام به ازای هرنفر ۱۰ میلیون تومان خواهد بود. در سال جاری این مبلغ هفت میلیون تومان بود که برای سال آتی ۴۰ درصد رشد خواهد داشت.

موسوی افزود: امسال حدود ۲۷۰ هزار نفر وام دریافت کردند که پیش بینی ما برای سال آینده، بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر است که به اقتضای شرایط پرداخت می‌شود و می‌تواند خبر خوبی برای بازنشستگان باشد.

مقالات دیگر:دفتر عقد

kamalnursinghome بازدید : 13 دوشنبه 26 مهر 1400 نظرات (0)

رادیو گفت و گو:رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار سالمند در ایران زندگی می‌کنند، به لزوم افزایش تعداد بهورزان در سیستم سلامت کشور اشاره کرد و گفت: ما برای غربال‌گری‌های بهتر در حوزه سالمندی ...

دکتر حسام‌الدین علامه گفت: در حال حاضر حدود ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار سالمند در ایران زندگی می‌کنند.

وی با اشاره به این که سالمندی جمعیتی در نتیجه‌ به هم ریختگی گروه‌های جمعیتی در جامعه شکل می‌گیرد، عنوان کرد: حدود ۸۳ درصد سالمندان کشور در ارزیابی‌های دوره‌ای سالم هستند.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان افزود: پنج درصد از سالمندان ایران با بیماری‌هایی سخت درگیر هستند.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور با اشاره به این که ۱۱ درصد از سالمندان کشور افرادِ کم‌توان هستند، عنوان کرد: اکثر سالمندان ایران می‌توانند در تمام فعالیت‌های اجتماعی مشارکت داشته باشند. حدود ۰,۳ درصد از سالمندان در مراکز اقامتی زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید:آسایشگاه سالمندان ارزان قیمت

وی که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد اظهار کرد: اداره‌ سلامت سالمندان در وزارت بهداشت و درمان در ۲ سال اخیر کارهای بسیار خوبی را برای این قشر انجام داده است.

علامه افزود: امروزه ۹۳ درصد سالمندان ایرانی از پوشش بیمه‌ای پایه برخوردار هستند.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور ادامه داد: سالمندانی که در بیمارستان‌های دولتی یا تامین اجتماعی بستری می‌شوند از خدمات درمان رایگان استفاده می‌کنند.

علامه با اشاره به این که سالمند باید سواد سالمندی مطلوبی داشته باشد، عنوان کرد: مراقبین غیر رسمی سالمند – اعضای خانواده – برای پیشگیری از مشکلات مختلف و مراقبت بهتر از سالمند باید به طور مستمر در حال آموزش و پژوهش باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم افزایش تعداد بهورزان در سیستم سلامت کشور، گفت: ما برای غربال‌گری‌های بهتر در حوزه سالمندی به بهورزهای بیشتری نیاز داریم.

مقالات دیگر:خدمات مجالس ترحیم سعادت آباد

kamalnursinghome بازدید : 26 سه شنبه 16 شهریور 1400 نظرات (0)

 

همشهری:حقوق بازنشستگان کفاف ۱۰ روز زندگی را می‌دهد | «سالمند کارگری» معضلی جدیدعلی دهقان‌کیا: بیشتر از یک‌سوم بازنشستگان تامین اجتماعی حداقل‌بگیر هستند؛ یعنی باید با ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در یک‌ماه زندگی کنند که بررسی‌ها نشان داده فقط کفاف ۱۰روز از ماه را می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، آمار دقیقی در کشور از اینکه چند درصد از سالمندان در ایران مجبور به‌کار هستند، وجود ندارد، اما کافی است در شهر سر بچرخانی، آنها را می‌بینی که با موهای سفید، دستانی لرزان، چشمانی کم سو و قدم‌هایی آهسته دستفروشی می‌کنند، مسافرکش هستند یا به کارگری در کارگاه‌های کوچک تن داده‌اند. پیرمردان و پیرزن‌هایی که روزگار طوری به آنها سخت گرفته که مجبورند به جای استراحت در خانه، پا به پای مردم دیگر به خیابان بیایند

و کار کنند.

تازه در این چند سال که بحران اقتصادی با بحران کرونا در هم تنیده شده، آنها بیشتر تحت فشار قرار گرفته‌اند؛ حتی سالمندانی که بازنشسته هستند و حقوق می‌گیرند هم از این اصل مستثنی نیستند و خیلی‌هایشان مجبور به پیدا کردن شغلی تازه شده‌اند؛ گرانی افسار گسیخته و خرج بیماری های جورواجور در دوران پیری و کرونا را چه به حقوق‌های ۳ و ۴ میلیونی؟

 مقالات بیشتر:بهترین آسایشگاه سالمندان فاطمی

کارکردن در پیری، حق ما نبود

هفته پیش ۷۰ ساله شده است. هم فشارخون و هم قند دارد و  یکبار هم سکته قلبی کرده، دکتر به او گفته نباید خودش را زیاد خسته کند، نباید خیلی گرم یا سردش بشود، آلودگی هوا برایش مثل سم است، باید برود یک جای خوش آب و هوا زندگی کند، اما مگر با حقوق بازنشستگی می‌شود این کارها را انجام داد؟ در خیابان‌هایی که طرح ترافیک نیست، مسافرکشی می‌کند. تعمیرکار لوازم خانه هم هست، ولی مغازه ندارد. «شما بگو چرا کار نکنم؟ اصلا کدام سالمندی هست که بعد از یک عمر دویدن، دوست داشته باشد که باز هم بدود؟ حقوق بازنشستگی کفاف زندگی را می‌دهد؟ بیمه تامین اجتماعی هزینه‌های دارو و درمان را درست و حسابی پرداخت می‌کند؟ بچه‌هایمان کار درست حسابی دارند و رفته‌اند پی زندگی‌شان؟ کدام یک؟ قبلا اگر فاصله‌مان تا خط فقر یک تا ۲ میلیون بود، الان ۵ تا ۶ میلیون زیر خط فقریم. قبلا اگر یک روز می‌دویدیم که یک کیلو گوشت بخریم، الان باید یک روز بدویم تا پول ۲ کیلو میوه بشود. دستم دائم خواب می‌رود، تنگی نفس دارم، شب که می‌شود چشمم نمی‌بیند، ولی باید کار کنم. تازه معلوم نیست این وضع تا چه زمانی ادامه پیدا کند، بازنشستگی برای ما معنا ندارد. اندازه یک جوان ۳۰ ساله باید کار کنیم.»

صبحانه و ناهارش را در خیابان می‌خورد. در طول روز اگر کسی برای تعمیر لوازم خانگی هم زنگ بزند سراغ آن کار می‌رود، اما مشتری‌هایش از وقتی کرونا آمده کمتر شده‌اند. «احتمالا چون فکر می‌کنند مسافرکش هستم می‌توانم ناقل باشم، اما بچه‌ها می‌گویند بیشتر مردم با موبایل، اینترنتی تعمیرکار پیدا می‌کنند، برای همین به تو زنگ نمی‌زنند. من هم که بلد نیستم با گوشی مشتری پیدا کنم.»

جمال آقا امیدش را برای بهتر شدن اوضاع از دست داده، نمی‌داند تا کی باید کار کند، فقط می‌داند که دوست ندارد وضع زندگی‌اش از اینی که هست بدتر شود. «حق یک فرد سالمند نیست که برای مخارج روزانه‌اش دوباره کار کند. ما یک عمر دویدیم که آخر عمری چند سالی را در کنار خانواده استراحت کنیم، اما حالا باید چند برابر دوران جوانی کار کنیم تا خرج یک زندگی عادی را در بیاوریم.»

 

 

دستان لرزان کلوچه‌فروش

با یک دست جعبه کلوچه را گرفته و با دست دیگرش میله قطار مترو را. وقتی تبلیغ می‌کند هرکلوچه ۳ هزار تومن، از زیر ماسک صدایش به سختی می‌آید. نگاهش به جمعیت است که سر در ماسک و موبایل دارند. احمد آقا تلاش می‌کند صدایش را بالاتر ببرد، شاید کسی یادش بیاید که کلوچه‌ای برای صبحانه می‌خواهد، اما انگار کسی میلش به کلوچه او نیست. کارش این شده که ۸ صبح، نخستین قطار مترو را سوار شود و آنقدر بالا و پایین و شرق و غرب برود تا این یک جعبه کلوچه فروش برود. طول قطار مترو را نه به تندی و آسان که با گام‌های محتاط و لرزانی که با هر توقف یا ترمز قطار لرزان‌تر می‌شود، طی می‌کند تا مشتری پیدا شود.«۳۰سال خیاط لباس زنانه بودم، از یک جایی به بعد نه چشمم سوی دوخت و دوز داشت و نه دستم در کار با چرخ خیاطی یارم بود. با ۱۰ سال بیمه و ماهی ۳ میلیون تومن، بازنشسته شدم. دیدم ۳ میلیون را بدهم کرایه خانه؟ خرج مریضی خودم و زنم کنم؟ میوه و گوشت و مرغ بخرم برای هفته‌ای یک‌بار مهمان‌داری از بچه‌هایم؟ پول آب و برق و تلفن بدهم؟ کدامش را؟ دستفروش شدم، اول در خیابان و بعد در مترو. روزی ۸۰ هزار تومان در می‌آورم و آخر هفته‌ها هم نمی‌آیم. همان یک روز استراحت بس است و زیاد.» ‌نگرانی احمد آقا زیاد شدن لرزش دستانش است، اینکه نتواند بیاید دستفروشی و در خرج و مخارج خانه بماند. «همین الان با توقف قطار سرگیجه می‌گیرم و هر آن می‌خواهم بخورم زمین. بچه‌هایم هم گرفتاری‌های خودشان را دارند. خرج و گرانی زیاد است، توقع یا انتظاری برای کمک ندارم. من از وقتی راه رفتن را یاد گرفتم کار کردم، مطمئنم تا دم مرگم هم باید کار کنم.» کلوچه‌ها کم نشده، احمد آقا باید خط مترو اش را عوض کند تا شاید فرجی شود. «قبلا پیری حرمتی داشت، می‌گفتند وجودش برکت است، اما الان باید مراقب باشیم سر بار کسی نباشیم.»

کار خیابانی در تمام فصول

چند سالی است که زیر پل عابر پیاده یکی از میدان‌های اصلی مرکز تهران لیف و اسکاچ و دستمال آشپزخانه می‌فروشد، تابستان و زمستان ندارد، او همیشه آنجاست. نزدیک به ۸۰ سال دارد و فلج شده، ولی نمی‌تواند که کار نکند، یعنی نمی‌شود.«۱۵ سالی است که جراحی کرده‌ام؛ از گردن تا کمر. دکتر گفته بود که احتمال فلج شدن هست، حالا پای چپم از کار افتاده و از همان وقت، شوهرم زن دیگری گرفت و من را هم طلاق نداد. هنوز اسمش توی شناسنامه‌ام هست، من هم مستأجرم و نزدیک دخترم زندگی می‌کنم. کار در خیابان برایم سخت و خطرناک است. ۲ بار موبایل قدیمی و خرابم را دزد برده. یکبار که به پسری اعتماد کردم تا برایم از دکه شارژ بگیرد، رفت و دیگر نیامد، اما تا وقتی دست دارم، لیف و اسکاچ می‌بافم و همین‌جا می‌فروشم. چند سال پیش سیسمونی و لباس نوزاد هم سفارش می‌گرفتم و می‌بافتم اما الان کمر و دستم خیلی درد می‌کند و دیگر توان ندارند. وقتی ساعت‌ها روی یک صندلی می‌نشینم، تمام استخوان هایم از درد می‌سوزند.»

نه بیمه دارد، نه حقوق بازنشستگی. خودش است و لیف‌ها و اسکاچ‌های پول ساز؛« بیمه ندارم، مریض هم بشوم دکتر نمی‌روم، هزار درد دارم. چشم هایم هم آب مروارید آورده، اما هزینه جراحی و عمل زیاد است. یک ساعت که لیف می‌بافم چشم هایم از درد، به سر درد می‌رسد. اما چه کنم؟ باید خرج خودم را در بیاورم، کسی هم که از زندگی‌ام می‌پرسد، جرأت درددل کردن ندارم، از بس درد خود مردم زیاد است.» آن سال‌های اول چند باری این در و آن در زده تا برود تحت پوشش بهزیستی یا کمیته امداد، اما نشد که نشد. «این کارها پیگیری ‌می‌خواهد، من توان راه رفتن ندارم، چه برسد به این که از این اتاق به آن اتاق برای یک نامه بروم. بعد هم مگر چقدر حقوق می‌دهند؟ آن را هم بگیرم باز باید بیایم در خیابان کار کنم. درد این است که ما زن‌ها بیشترمان هیچ‌چیز از خودمان نداریم، نه بیمه مستقل، نه حقوق بازنشستگی، نه ملک و املاک. این می‌شود که به وقت پیری باید کار کنیم و خرج زندگی مان را در بیاوریم.» نوک انگشتانش از بس نخ را محکم گرفته، نازک شده ولی باید باز هم لیف ببافد. «زن و مرد ندارد، آدم از جوانی باید دستش در جیب خودش باشد و کار و بار خودش را داشته باشد تا در سن پیری آواره کوچه و خیابان نشود.» 

 

 

«سالمند کارگری» در حال تبدیل شدن به یک معضل

علی دهقان‌کیا، رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران گفت که آمار دقیقی از سالمندان شاغل در بازار کار وجود ندارد، اما این پدیده با شرایط فعلی اقتصادی ایران و حقوق پایین بسیاری از بازنشستگان طبیعی است. «‌بیشتر از یک‌سوم بازنشستگان تامین اجتماعی حداقل‌بگیر هستند؛ یعنی باید با ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در یک‌ماه زندگی کنند که بررسی‌ها نشان داده فقط کفاف ۱۰روز از ماه را می‌دهد و برای ۲۰ روز دیگر کسری دارند؛ بنابراین مجبور هستند که به شغل دیگری روی بیاورند.»

او سپس توضیح داد: «‌دوسوم مستمری‌بگیران حقوق متوسط بازنشستگی را دریافت می‌کنند که به‌خاطر تورم مداوم بخشی از آنها هم مجبور به‌کار در سن سالمندی هستند که تعداد آنها هم کم نیست. از طرفی چون توانایی و انرژی سالمندان برای کار کمتر از جوانان است، معمولا آنها را برای مشاغلی می‌پذیرند که درآمد کمی دارد. در مجموع وضعیت به‌گونه‌ای است که کمتر فردی پس از بازنشستگی به استراحت و تفریح می‌پردازد و می‌تواند در آرامش و رفاه کامل زندگی کند.» دهقان‌کیا افزود: «‌باید صندوق‌های بازنشستگی و سازمان تامین اجتماعی هرچه زودتر برای این معضل چاره‌ای بیندیشند وگرنه در کنار کار کودکان، شاهد اشتغال سالمندان هم خواهیم بود که برازنده آنها و ایران نیست.»

مقالات دیگر:بهترین خانه سالمندان تهران

kamalnursinghome بازدید : 60 سه شنبه 02 شهریور 1400 نظرات (0)

سلامت نیوز: کارشناسان به مردم توصیه می کنند، منتظر واکسن‌ با برند خاصی نمانند، نسبت به اثربخشی واکسن‌ها تردید نداشته باشند، هیچ کس ادعای صفر شدن مرگ و ابتلا پس از تزریق واکسن نکرده، میزان مرگ پس از دوز دوم پایین آمده است و اگر مرگ بعد از دوز دوم گزارش شده، الزاما به واکسن ارتباطی ندارد و به دلیل بیماری زمینه‌ای بوده یا می‌تواند به دلیل ابتلای افراد حین تزریق واکسن باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری، بیش از 6 ماه از آغاز واکسیناسیون در ایران می‌گذرد و با اینکه بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون 16 میلیون و 986 هزار و 882 نفر دوز اول واکسن و کمی بیش از 6 میلیون و 150 هزار نفر دوز دوم را دریافت کرده‌اند، اما هنوز مسیر طولانی تا واکسینه کردن گروه هدف که 61 میلیون نفرند، مانده است. حالا در اوج پیک پنجم کرونا با غلبه کردن واریانت دلتا و با بالا رفتن میزان مرگ و ابتلا، تردیدهایی در ارتباط با واکسیناسیون ایجاد شده است. مردم نگران‌اند و این پرسش را مطرح می کنند که چرا برخی با وجود تزریق هر دو دوز واکسن، باز هم جانشان را از دست داده‌اند.

مقالات بیشتر:آسایشگاه سالمندان ستارخان

گروهی هم در انتظار ورود واکسن‌هایی با برندهای دیگر نشسته‌اند. در این میان انتشار گزارش‌هایی درباره میزان اثربخشی واکسن‌هایی که در ایران تزریق می‌شود، تردیدها را افزایش داده است. گزارش‌هایی که البته از سوی کارشناسان و متخصصان رد شده‌اند. در حال حاضر واکسن سینوفارم با اختلاف، بیشترین سهم را در سبد واکسیناسیون ایران دارد. این در حالی است که بر اساس جدیدترین نتیجه پژوهشی که درپرو انجام شده میزان اثربخشی این واکسن در برابر کرونا، 50 درصد است، اما واکسن آسترازنیکا که به طور محدودتری در کشور تزریق می‌شود، اثربخشی حدود 78.1 درصدی دارد. برخی حالا به دنبال واکسن‌های فایزر آلمانی و مدرنا هستند که گفته می‌شود اثربخشی بالاتری به ویژه در برابر جهش دلتا دارد. چند روز پیش بود که رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو اعلام کرد که امکان واردات 20 میلیون دوز واکسن فایزر به ایران فراهم شده است و از سوی دیگر حتی امکان ورود 20 میلیون دوز واکسن جانسون اند جانسون، از طریق کووکس وجود دارد. انتشار همین خبرها، حالا به دغدغه جدیدی برای مردم تبدیل شده است. آنها میان هراس‌افکنی از واکسن‌های موجود در بازار، مرگ و ابتلا و انتظار برای واردات واکسن‌های با کیفیت‌تر باید دست به انتخاب بزنند.

شاید یکی از عواملی که واکسن‌هراسی را در جامعه پررنگ‌تر از قبل کرد، انتشار گزارشی تحلیلی - آماری در فضای مجازی از سوی مرکز مدیریت آمار و فناوری وزارت بهداشت بود که نسبت به مرگ‌ومیر افراد واکسن‌زده‌ هشدار ‌داد؛ گزارشی که در فضای مجازی و سایت‌های خبری انتشار وسیعی داشت و منجر به هراس عمومی شد؛ هر چند که حمید سوری، رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-19به محض انتشار این گزارش، تحلیل‌های آن را نادرست خواند و تأکید کرد که مرکز آمار وزارت بهداشت دچار سوگیری در تحلیل شده است. به‌گفته او، بخشی از داده‌ها خطا دارند، ولی الزاما نمی‌توان از آن داده‌ها نتیجه‌گیری کرد که واکسیناسیون تأثیرش روی مرگ «n» تعداد است. درحالی‌که در گزارش وزارت بهداشت به اعداد اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران استناد شده بود، اما روز گذشته این مرکز، ارائه این گزارش به وزارت بهداشت را رد کرد: «این سازمان تاکنون حتی جلسه‌ای در مورد واکسیناسیون کووید-۱۹ با وزارت بهداشت نداشته و خارج از آن تهیه چنین گزارشی با این محتوا اصلا جزو وظایف مرکز آمار ایران نیست.»

کارایی با اثربخشی واکسن، متفاوت است

سوری در همین زمینه با بیان این نکته که با افزایش مرگ در جامعه، تعداد فوتی‌های واکسن‌‌زده که در گروه‌های سنی بالایی قرار دارند و به بیماری‌های زمینه‌ای هم مبتلا هستند، افزایش پیدا می‌کند به همشهری می‌گوید: «تاکنون هیچ‌کس ادعا نکرده، احتمال خطر مرگ و ابتلا در واکسینه‌شده‌ها صفر است، اما این خطر صدها برابر در واکسن نزده‌ها بیشتر است. بررسی‌ها نشان می‌دهد تزریق واکسن به‌شدت احتمال مرگ را کم می‌کند، احتمال مرگ در واکسینه‌شده‌ها، یک در چند میلیون نفر است؛ درحالی‌که برای سایر افراد این میزان خیلی بیشتر است.» سوری درباره اظهاراتی مبنی بر اجتناب مردم از تزریق واکسن تا محقق شدن واردات واکسن‌هایی که گفته می‌شود اثربخشی بیشتری دارند، می‌گوید: «هم‌اکنون نباید سراغ چنین مسائلی رفت؛ چراکه با مطرح شدن این موضوعات جامعه دچار آشفتگی می‌شود. ما برای تکمیل سند واکسیناسیون در کشور تا پایان سال‌جاری تقریبا 200میلیون دوز واکسن نیاز داریم، مگر فایزر و مدرنا چه تعداد واکسن در اختیار ما قرار می‌دهند که بخواهیم با اتکا به آنها خودمان را از واکسن‌های موجود محروم کنیم؟ نباید امید واهی ایجاد شود. مردم باید آگاه باشند که میزان اثربخشی‌های اعلام شده درباره برندهای مختلف واکسن‌ها آنطور که اعلام می‌شود، نیست.» او به موضوع کارایی و اثربخشی واکسن‌ها اشاره می‌کند که 2موضوع متفاوتند: «کارایی در شرایط کارآزمایی در محیط مصنوعی و آزمایشگاهی برای گروه‌های سنی خاص بدون بیماری‌های زمینه‌ای و بی‌خطر، بررسی می‌شود. اما اثربخشی در شرایط عادی جامعه مدنظر قرار داده می‌شود و شامل تمام گروه‌های سنی با احتمال هرگونه بیماری زمینه‌ای و مشکلات دیگر است. تاکنون هیچ تولید‌کننده‌ای ادعا نکرده اثربخشی واکسن در جمعیت عمومی 95درصد است؛ چرا که اثربخشی همیشه کمتر از کارایی است.»

3دلیل برای نترسیدن از واکسن

عوامل مختلفی در واکسن‌هراسی‌ نقش دارد؛ از شایعه‌های مؤثر نبودن واکسن سینوفارم برای سالمندان در مقابله با ویروس دلتا تا اما و اگرهای ابتلا و مرگ پس از تزریق دوز دوم واکسن. مسعود صادقی، یکی از متخصصان شرکت فایزر در بلژیک است و با تحقیقاتی که درباره اثربخشی واکسن‌ها انجام داده درباره این موضوعات مطرح شده، به همشهری می‌گوید: «اخباری که درباره اثربخشی واکسن سینوفارم برای سالمندان در سویه دلتا منتشر می‌شود، به 3دلیل نباید منجر به هراس مردم شود؛ اول اینکه بخش زیادی از جمعیت سالمندان کشور واکسینه شده‌اند و اثربخشی واکسن در آنها رخ داده است، دوم اینکه ساختار ایمنی بدن افراد بالای 60سال به‌گونه‌ای است که ایمنی به‌صورت آرام‌تر در آنها رخ می‌دهد و نکته سوم اثربخشی پایین تمام واکسن‌ها در برابر سویه دلتاست.»

به‌گفته او، این مسئله نباید منجر به ایجاد حساسیت نسبت به استفاده از برند خاصی از واکسن شود: «در تمام کشورها افراد بدون توجه به نوع واکسن، اقدام به تزریق می‌کنند. به هر حال بخشی از تفاوت برندها، جنبه تبلیغاتی دارد و بخشی هم واقعیت است، اما آنچه تفاوت زیادی ایجاد می‌کند زدن یا نزدن واکسن است.»

او ادامه می‌دهد: «گزارش‌هایی درباره مرگ افرادی که هر دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند، وجود دارد، اما تعداد این افراد، حدود یک در 10میلیون نفر است، اما همین عدد برای افرادی که واکسن نزده‌اند، بسیار بالاتر است.»

با انتشار اخباری مبنی بر ورود برخی واکسن‌هایی که تا کنون به ایران وارد نشده و اکنون گفته می‌شود در آینده نزدیک به بازار خواهد آمد، خیلی‌ها فارغ از رسیدن سن‌شان به گروه‌های اعلام شده برای واکسیناسیون، منتظرند تا همان واکسن را تزریق کنند؛ درحالی‌که صادقی تأکید می‌کند که هیچ پیش‌بینی از آینده شیوع کرونا و نحوه درگیر کردن افراد وجود ندارد. برخی از قربانیان اگر تنها 5روز زودتر واکسن دریافت کرده بودند، شاید مرگ‌شان رقم نمی‌خورد: «‌پروسه خرید واکسن نه برای ایران که برای تمام کشورهای دنیا زمان‌بر است.»

به‌گفته او، تمام واکسن‌های موجود در دنیا چه کرونا و چه دیگر واکسن‌ها از پلتفرم‌های مختلفی تشکیل شده‌اند؛ یعنی روش‌های تولید مختلفی دارند، اما هیچ‌کدام باعث ایجاد بیماری نمی‌شوند. امکان ندارد تزریق واکسن کرونا فرد را به کرونا مبتلا کند. اگر نشانه‌هایی پس از تزریق مشاهده می‌شود، واکنش سیستم ایمنی بدن فرد است. او تأکید می‌کند: «گاهی اتفاق می‌افتد که فرد درست زمانی که ویروس کرونا در بدنش وجود دارد، واکسن تزریق می‌کند و همین مسئله سبب می‌شود تا او با نشانه‌های وخیمی مواجه شود. بعضی مواقع هم افراد پس از تزریق واکسن، دیگر خود را ملزم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی نمی‌بینند. واکسن‌ها برای کاهش میزان مرگ و بستری در بیمارستان تولید شده‌اند، نه ریشه‌کن کردن بیماری؛ به همین دلیل رعایت پروتکل‌ها بعد از تزریق دوز دوم بسیار مهم است.» او در ادامه درباره خرید واکسن فایزر از سوی ایران هم می‌گوید: «شرکت فایزر 157شعبه در دنیا دارد و همراه با شرکت بیون‌تک آلمان که کار تحقیقاتی و توسعه این واکسن را انجام داده فعالیت مشترک در تولید این واکسن دارند. بخش عمده‌ای از واکسن‌های فایزر هم در بلژیک تولید می‌شود و 2شرکت امیدوارند تا پایان سال میلادی 3میلیارد دوز واکسن برای عرضه در کل جهان تولید کنند که اکنون بیش از 1.5میلیارد دوز آن محقق شده است. اینکه مردم دوست دارند یک برند خاص را تزریق کنند، اتفاق بدی نیست، اما نباید این انتظار به تهیه واکسن از مجامع خصوصی و قاچاق منجر شود. ما گزارش‌های بسیاری تأسف‌باری از تزریق واکسن‌های تقلبی دریافت کرده‌ایم و من از مردم می‌خواهم که به سیستم بهداشت کشور اعتماد کرده و واکسن‌ را تنها از مراکز مورد تأیید وزارت بهداشت دریافت کنند. رفتن و تهیه واکسن با هر برندی از مراکز غیرقانونی می‌تواند مشکل‌ساز شده و نباید فرصتی برای سوءاستفاده در این زمینه فراهم شود.»

چرا گروهی از واکسینه‌شده‌ها جان باختند

محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص مراقبت‌های ویژه و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم به همشهری می‌گوید: «بررسی‌ها در دنیا نشان داده است که میزان مرگ‌ومیر در میان افرادی که هر دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند، بسیار پایین آمده است. حتی در ارتباط با جهش دلتا هم واکسن‌های مختلف، کارایی‌هایی نشان داده‌اند. آخرین مطالعه‌ای که در پیش مقاله‌ای در بلومبرگ آمده، عنوان شده که واکسن فایزر در برابر دلتا، نزدیک به 90روز می‌تواند ایمنی ایجاد کند و واکسن آسترازنیکا، بیش از 90روز. میزان کارایی واکسن‌ها در ارتباط با سوش‌های مختلف، می‌تواند متفاوت باشد، اما اعتقاد دنیا این است که تزریق هر واکسنی می‌تواند در نجات جان آدم‌ها مؤثر باشد.»

او می‌گوید تنها کشوری که مردم و مسئولانش تا این میزان روی برند واکسن‌ها حساسیت دارند، ایران است. این حساسیت هم از مسئولان نظام سلامت شروع شد و به بخش‌های دیگر سرایت کرد. در یک دوره‌ای هم برخی کارشناسان نظرات شخصی خود را در ارتباط با واکسن‌ها مطرح کردند و منجر به دامن زدن به این موضوع شدند: «آمارهای کشوری نشان می‌دهد، میزان مرگ در میان افراد سالمند و غیرسالمندی که واکسن تزریق نکرده‌اند بسیار بالاتر از واکسینه شده‌هاست، اما مشکلی که در ایران پیش آمد، تأخیر در واردات واکسن و روند کند واکسیناسیون است که منجر شد ما نسبت به کشورهای دیگر عقب بیفتیم و میزان مرگ‌های ما از آنها بسیار بیشتر شود.»

هاشمیان تأکید می‌کند برای افزایش ایمنی، کشور نیازمند حجم بالای واکسن و سرعت زیاد است: «باید در مراکز درمانی، واکسیناسیون به‌طور شبانه روز انجام شود، مسئله ما این بود که وقتی سالمندان را واکسینه کردیم، آنها از سایر گروه‌های جامعه دوباره ویروس را دریافت کردند و منجر به وخامت حالشان شد؛ درحالی‌که اگر سرعت واکسیناسیون گروه‌های سنی دیگر هم بالا بود، این ویروس به این شکل منتقل نمی‌شد. همین مسئله سبب شد تا افراد بگویند بعد از واکسن مبتلا شده‌اند و نسبت به تأثیرپذیری واکسن، ابهام و شک ایجاد شود.» او به نکته دیگری اشاره می‌کند و آن هم واکسیناسیون افراد بدون بررسی ابتلای آنها به کروناست:«زمانی که افراد برای واکسیناسیون مراجعه می‌کنند شرح حال مناسبی از آنها گرفته نمی‌شود، فرد واکسن می‌زند درحالی‌که مبتلا به کروناست یا در همان صف‌های شلوغ واکسیناسیون، هم مبتلا می‌شود و هم واکسن می‌زند. اثربخشی واکسن در همه جای دنیا، قابل‌قبول است و تنها در ایران است که با شک و شبهه مواجه شده است؛ بنابراین نباید کارکرد واکسن را تقلیل داد. باید مردم را تشویق کرد.» او تأکید می‌کند که باید هر چه سریع‌تر گروه‌های سنی مختلف واکسینه شوند، در این صورت است که میزان مرگ تا دو، سه‌ماه آینده، روی عدد پایین‌تری قرار می‌گیرد: «باید سرعت واکسیناسیون در ایران به دنیا نزدیک شود و این اتفاق باید تا 3‌ماه آینده رخ دهد تا میزان مرگ‌ها پایین بیاید. شمار مرگ‌های ما نسبت به دنیا خیلی بالاست و باید این میزان کم شود.»

 

به‌جای سینوفارم باید به سالمندان آسترازنیکا تزریق می‌شد

علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی بیمارستان مسیح دانشوری بی‌کیفیت بودن واکسن‌های موجود در کشور را تأیید نمی‌کند، اما به نکته دیگری اشاره می‌کند: «برای گروه‌های سنی بالا به‌علت پیری ایمونولوژی باید واکسن‌هایی استفاده شود که از قدرت ایمن‌زایی بالاتری برخوردار باشد. چیزی که در کشور ما رخ داد و به‌دلیل محدودیت‌ و در دسترس نبودن آسترازنیکا، واکسن سینوفارم برای بالای 65ساله‌ها و سالمندان مورد استفاده قرار گرفت.»

به‌گفته او، در گذشته مطالعات زیادی درباره اثربخشی این واکسن در سالمندان وجود نداشت، اما بعد از مطالعات، مشخص شد که این واکسن در گروه سنی بالای 60سال اثربخشی مناسب ندارد. این موضوع باعث شد تعدادی از سالمندان با وجود دریافت 2 دوز از این واکسن در شیوع گسترده واریانت دلتا به بیماری شدید مبتلا و حتی در آی‌سی‌یو هم بستری شوند.

سلامت نیوز: چرا گروهی از واکسینه‌شده‌ها جان باختند؟/به‌جای سینوفارم باید به سالمندان آسترازنیکا تزریق می‌شد

مقالات دیگر:آموزشگاه تارغرب تهران

kamalnursinghome بازدید : 140 سه شنبه 15 تیر 1400 نظرات (0)

سید احمد خادم گفت: اولویت ما این است که50 هزار فردی که دارای معلولیت جسمی- حرکتی و سالمند هستند و در خانه ها ساکن اند، واکسینه شوند.

به گزارش برنا؛ سید احمد خادم معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار برنا گفت: معتادان متجاهر ماده 16، در پروسه ی اولویت بندی سازمان بهزیستی برای واکسیناسیون در رتبه اول قرار نگرفته است.

مکلف به معرفی افراد دارای اولویت برای تزریق واکسن هستیم

مقالات بیشتر:خانه سالمندان در گیشا

او با بیان اینکه روند واکسیناسیون به طور کلی بر عهده وزارت بهداشت است، افزود: ما فقط مکلف هستیم افراد دارای اولویت را برای واکسیناسیون معرفی کنیم.

خادم ادامه داد: منتظر هستیم وزارت بهداشت اعلام کند که این گروه اگر در اولویت تزریق قرار گرفتند، ما آمار آن ها را اعلام کنیم.

اتمام واکسیناسیون سالمندان ساکن در مراکز نگهداری

معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران تصریح کرد: درحال حاضر واکسیناسیون حوزه سالمندی درمراکز نگهداری تقریبا تمام شده است.

تعداد معتادان متجاهر تحت حمایت متغیر است

خادم گفت: اولویت ما این است که بسیاری از افرادی که معلول جسمی- حرکتی و سالمند هستند و در خانه ها ساکن اند، واکسینه شوند. همچنین درحال حاضر تعداد این افراد 50 هزار نفر برآورد شده است که یارانه حق پرستاری دریافت می کنند.

او درباره تعداد معتادان حاضر در مراکز ماده 16 گفت: تعداد این افراد متغیر است چرا که چندماه از درمانشان که می گذرد این مراکز را ترک می کنند.

مقالات دیگر:بهترین آسایشگاه سالمندان تهران

kamalnursinghome بازدید : 103 سه شنبه 25 خرداد 1400 نظرات (0)

یک متخصص قلب و عروق گفت: پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵، بیش از یک‌سوم جمعیت جهان به بیماری فشارخون مبتلا خواهند شد که علت آن، افزایش چاقی و افزایش نسبت سالمندان است.

المیرا متین در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: فشارخون نیرویی است که خون به دیواره‌های عروق وارد می‌کند و وقتی این فشار بیش از حد می‌شود فعالیت قلب بسیار بالا می‌رود و آسیب‌های جدی به رگ‌ها وارد می‎کند. وی با بیان اینکه اصلاح سبک زندگی خصوصاً در سطح جامعه می‌تواند سبب جلوگیری یا تأخیر در ایجاد فشارخون بالا شود، تصریح کرد: معمول‌ترین روش اندازه‌گیری فشارخون به‌وسیله فشارسنج است که با استفاده از ارتفاع جیوه برای اندازه‌گیری فشارخون در حال چرخش در رگ‌ها استفاده می‌کند.

به گفته وی، فشارخون طبیعی بر اساس قرارداد برای فشارخون سیستولی پائین‌تر از ۱۲۰ میلی‌متر جیوه و برای فشارخون دیاستولی پائین‌تر از ۸۰ میلی‌لیتر جیوه است.

متین ادامه داد: فشارخون بالا به‌صورت فشارخون 90-140 میلی‌متر جیوه یا بالاتر در مطب تعریف می‌شود و حتماً فشارخون باید از هر دو بازو چک شود.

مقالات بیشتر:آسایشگاه سالمندان

این متخصص قلب و عروق؛ سن بالای ۶۰ سال، چاقی و اضافه‌وزن، مصرف سیگار، عوامل ژنتیکی، رژیم غذایی حاوی نمک یا چربی زیاد، مصرف الکل، کم‌تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی کافی و استرس را از عوامل مستعدکننده به ابتلا فشارخون برشمرد.

وی با بیان اینکه نیکوتین موجود در سیگار باعث تغییرات زیادی در عملکرد مناسب رگ‌های خونی ایجاد می‌کند، افزود: این ماده در سیستم گردش خون التهاب ایجاد کرده و در نهایت فشارخون را بالا می‌برد.

به گفته متین، در بیشتر اوقات فشارخون بالا هیچ نشانه و علامتی از خود نشان نمی‌دهد و به‌عنوان «قاتل خاموش» شناخته می‌شود.

ایجاد تغییر در سبک زندگی، اولین قدم برای کنترل فشارخون

این متخصص قلب و عروق با اشاره به اینکه یک‌سوم از کسانی که به افزایش فشارخون مبتلا هستند از بیماری‌شان هیچ اطلاعی ندارند، تصریح کرد: .علایمی مانند سردرد، تاری دید، تنگی نفس فعالیتی و درد سینه می‌تواند نشانه فشارخون بالا باشد.

متین با بیان اینکه این بیماری با گذشت زمان می‌تواند آسیب زیادی را به اندام‌های بدن از جمله قلب، مغز، کبد و کلیه وارد کند که احتمال ابتلا به انواع خطرها از سکته مغزی تا بیماری ایسکمیک قلبی را افزایش می‌دهد، ادامه داد: فقط کافی است افراد در سال حداقل یک‌بار از این نظر خود را بررسی کنند و پزشک می‌تواند با معاینه روتین، افراد را از وجود فشارخون آگاه کند.

وی ادامه داد: سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی احتقانی قلب و ورم ریه، نارسایی کلیه و آسیب چشمی و مشکل بینایی از عوارض اصلی فشارخون بالا هستند.

متین با بیان اینکه ایجاد تغییر در شیوه زندگی، اولین قدم برای کنترل فشارخون است، تشریح کرد: افراد با فشارخون بالا باید نمک را از روی میز غذا حذف کنند زیرا حذف نمک به شدت به کاهش فشار کمک خواهد کرد. به گفته این متخصص قلب و عروق، یکی از دلایل عدم کنترل مناسب فشارخون در بیمارانی که دارو می‌خورند عدم حذف یا عدم کاهش نمک است و اگر میزان مصرف نمک در غذا را اندکی کاهش دهند، لازم نیست کلاً مصرف نمک کنار گذاشته شود.

نقش فعالیت بدنی در کاهش فشارخون

متین ادامه داد: کاهش وزن، ترک کردن سیگار، داشتن برنامه غذایی مناسب (برنامه غذایی مناسب شامل غذاهای کم‌چرب، کم سدیم و مصرف روزانه میوه و سبزی‌های است) و انجام ورزش‌های مناسب از جمله تغییرات در شیوه زندگی برای کنترل فشارخون است.

متخصص قلب و عروق با بیان اینکه باید سعی شود روزانه 3 تا 4 وعده میوه‌جات تازه مصرف شود، تصریح کرد: مصرف غذاهای فراوری شده مثل سوسیس، کالباس، همبرگر، پیتزا و غیره به جهت مقادیر بسیار بالای سدیم و نمک به شدت باعث افزایش فشار می‌شود.

به گفته متین؛ فعالیت بدنی، رژیم غذایی مناسب و ورزش به میزان حداقل ۴۵ دقیقه در روز شامل پیاده‌روی حتی اگر باعث کاهش وزن نشود نقش بسیار مؤثری در کاهش فشارخون دارد و کاهش فشارخون منجر به کاهش خطراستروک، نارسایی قلبی، نارسایی کلیه و حوادث قلبی و مرگ می‌شود.

این متخصص قلب و عروق اضافه کرد: در کنار اصلاح سبک زندگی؛ عموماً داروهای ضد فشارخون هم استفاده می‌شود و تصمیم اینکه دارو باید از بین کدام دسته از داروهای ضد فشارخون انتخاب شود، برعهده پزشک معالج بوده و طبق مطالعات انجام شده، داروهای فشارخون منجر به کاهش عوارض کشنده و غیر کشنده قلبی - عروقی می‌شوند.

منبع :اصفهان امروز

kamalnursinghome بازدید : 98 سه شنبه 11 خرداد 1400 نظرات (0)

دختر و پسر تهرانی برای ازدواج و به خاطر اینکه بیکار شده بودند دست به کلاهبرداری از پیرزن‌های تنها زدند.

دختر و پسر جوان که به‌دلیل شیوع کرونا کارشان را از دست داده بودند نقشه کلاهبرداری کشیدند.

«من و شهرزاد در یک هتل کار می‌کردیم اما از وقتی هتل به‌خاطر کرونا تعطیل شد و بیکار شدیم نقشه کلاهبرداری کشیدیم.» این بخشی از اعترافات پسر جوانی است که با همدستی دختر مورد علاقه‌اش و با شگردی عجیب از شهروندان کلاهبرداری می‌کردند.

راز کلاهبرداری‌‌های این دختر و پسر، بهمن سال گذشته فاش شد؛ زمانی که زنی سالخورده قدم در اداره پلیس تهران گذاشت و خبر از کلاهبرداری ۵۰ میلیون تومانی داد.

مقالات بیشتر:خانه سالمندان

او در توضیح ماجرا گفت: پسر من سال‌هاست که در کانادا زندگی می‌کند. چند روز قبل پسری جوان به خانه‌ام زنگ زد و خودش را دوست پسرم جا زد. او گفت پسرم در جریان یک درگیری توسط پلیس کانادا دستگیر و زندانی شده است. جوان ناشناس مدعی شد که پسرم از او خواسته به من زنگ بزند تا برایش پول بفرستم. می‌گفت پلیس کانادا او را به جریمه نقدی محکوم کرده است و اگر این پول را جور نکند، به زندان می‌رود.

شاکی ادامه داد: این را که شنیدم ترسیدم و گفتم حتما پول را فراهم می‌کنم. مرد ناشناس می‌گفت که فقط تا پایان وقت اداری فرصت دارد تا از طریق سفارت پول را تبدیل به دلار کند.

از طرفی پسرم موبایلش را جواب نمی‌داد و آنلاین هم نبود و به همین دلیل پول را به حسابی که جوان ناشناس گفته بود واریز کردم تا هرچه زودتر به‌دست او برسد و پسرم آزاد شود. اما روز بعد که برای پیگیری موضوع به سفارت کانادا رفتم مشخص شد که پسرم اصلا زندان نبوده و ماجرای درگیری دروغی بیش نبوده است.

پسرم سرگرم اسباب‌کشی بوده و خانه‌اش را عوض کرده بود و به همین دلیل صدای زنگ موبایلش را نشنیده بود. آنجا بود که فهمیدم به دام یک کلاهبردار افتاده‌ام و پسرم از من خواست تا ماجرای این کلاهبرداری را به پلیس گزارش کنم.

با این شکایت، پرونده‌ای در شعبه چهارم دادیاری دادسرای ویژه سرقت تشکیل شد و گروهی از مأموران اداره آگاهی تهران تحقیقات خود را برای یافتن مرد شیاد آغاز کردند. بررسی‌ها ادامه داشت و در مدتی کوتاه چند شکایت مشابه دیگر نیز پیش روی تیم تحقیق قرار گرفت که نشان می‌داد جوان شیاد به‌صورت سریالی دست به کلاهبرداری می‌زند. او طعمه‌های خود را از میان زنان و مردان سالخورده که فرزندشان در خارج از کشور بودند، انتخاب می‌کرد.

بعد از تماس با آنها خودش را دوست آنها معرفی کرده و پس از اجرای نمایش و به بهانه‌های مختلف دست به کلاهبرداری می‌زد. این تنها شگرد مرد شیاد نبود و مأموران متوجه شدند که او با ترفندهای دیگری نیز از طعمه‌هایش پول می‌گرفت.

 

ترفند دیگر مرد شیاد این بود که به شماره‌های مختلف زنگ می‌زد و اگر زنی مسن گوشی را برمی‌داشت با پرسیدن چند سؤال کوتاه اطلاعاتی از اعضای خانواده وی به‌دست می‌آورد و بعد مدعی می‌شد که یکی از اعضای خانواده به‌خاطر ابتلا به کرونا در خیابان افتاده و از حال رفته است و درخواست پول می‌کرد تا او را به بیمارستان انتقال بدهد. یا اینکه می‌گفت وی دچار سکته قلبی شده یا تصادف کرده و یا در بیمارستان تحت عمل جراحی قرار دارد و با این ترفندهای عجیب از هر فرد بین ۵ میلیون تا ۳۰میلیون تومان پول می‌گرفت.

کلاهبرداری‌های سریالی مرد شیاد ادامه داشت تا اینکه با انجام اقدامات اطلاعاتی، این متهم ۲۷ ساله چند روز قبل دستگیر شد. او اگرچه اصرار داشت که بیگناه است اما در بررسی تلفن همراهش، همه پیامک‌های واریز پول به‌دست آمد و پسر جوان چاره‌ای جز بیان حقیقت ندید. او مدعی شد که تمام این نقشه‌ها را از بهمن پارسال با همدستی دختر مورد علاقه‌اش کشیده است. وی گفت: من و شهرزاد از کارکنان هتلی در تهران بودیم اما به‌خاطر کرونا، هتل تعطیل و ما بیکار شدیم.

قرار بود به خواستگاری شهرزاد بروم اما کار مناسبی گیر نمی‌آوردم و از طرفی شهرزاد خواستگار دیگری هم داشت و از سوی خانواده‌اش تحت فشار بود. یک روز که در خانه بودم و به‌شدت فکرم درگیر بود تلفن خانه‌ام زنگ خورد. مادرم آن را جواب داد و بعد از چند دقیقه متوجه شدم که ظاهرا فردی قصد کلاهبرداری داشته و به بهانه اینکه مادرم در مسابقه تلویزیونی برنده شده از او خواسته بود که پای دستگاه خودپرداز برود. مادرم که اهل مطالعه بود می‌دانست این شگرد کلاهبرداران است و تلفن را قطع کرد. همان لحظه ایده کلاهبرداری به ذهنم خطور کرد اما با ترفندی دیگر.

وی ادامه داد: موضوع را با شهرزاد درمیان گذاشتم و درنهایت او هم قبول کرد که با من همدست شود. بیشتر طعمه‌های‌مان را از قبل می‌شناختیم و برخی دیگر را هم اتفاقی به خانه‌هایشان زنگ می‌زدیم. آنهایی را که فرزندانشان در خارج از کشور بودند و می‌دانستیم پدر و مادر پیرشان در تهران زندگی می‌کنند به بهانه اینکه دوست فرزندشان هستیم و افراد دیگر را هم به بهانه‌های دیگر فریب داده و از آنها کلاهبرداری می‌کردیم.

متهم گفت: در بیشتر مواقع من با طعمه‌هایم صحبت می‌کردم جز چند مورد که شهرزاد با آنها صحبت کرد و با چرب‌زبانی فریبشان داد. ما در این مدت شاید به بیش از ۱۰۰ نفر که اغلب پیرزن بودند زنگ زدیم که نصف آنها فریبمان را خوردند و پول به حسابمان واریز کردند. با این پول‌ها برای شهرزاد هدایای گران‌قیمت خریدم و مابقی را پس‌انداز کردم تا بتوانم خانه‌ای رهن کنم و به خواستگاری دختر مورد علاقه‌ام بروم که همه‌‌چیز لو رفت.

متهم پس از اقرار به نقشه کلاهبرداری‌های سریالی بازداشت شد و تحقیقات برای دستگیری همدست وی و همچنین شناسایی سایر شاکیان احتمالی ادامه دارد.

منبع:گسترش نیوز

kamalnursinghome بازدید : 134 سه شنبه 04 خرداد 1400 نظرات (0)

جماران : این روزها نوبت دریافت واکسن کرونا برای سالمندان است اما بی برنامگی ها، صف های خطرناک و طولانی واکسیناسیون بسیاری از زنان و مردان را از دریافت این واکسن منصرف می کند.

ماجرای پشیمانی یک بیمار در صف طولانی واکسن کرونا

این روایت یک بیمار قلبی است که هنوز یک ماه نشده زیر تیغ جراحان رفته است؛ با همه مشکلات خاص خودش. بیماری ۷۴ ساله که پس از ثبت نام در سامانه تزریق واکسن به او نوبت داده بودند، هفت و پنج دقیقه صبح.

مطالب بیشتر:آسایشگاه سالمندان

نوبتی که خیالی بود. حضور در مرکز بهداشت .....و دیدن صف طولانی خودش یعنی کرونا. خودش یعنی ریسک و خطر به جان خریدن بیماری ای که جان خیلی ها را گرفته است. به همه اینها سرپا ایستادن زیر آفتاب بدون هیچ جایگاه مخصوصی را هم باید اضافه کرد.

روایت یک فراخوان، معطلی و پشیمانی یک بیمار قلبی در صف طولانی واکسن

کسی پاسخی نمی دهد. فقط یک نفر از داخل می گوید: «صف بایستید دیگر حاج آقا.» صف بایستید. پس آن ثبت نام اینترنتی برای چه بوده است؟ ساعت که از هشت عبور می کند یکدفعه هیاهو می شود. از آن جلوهای صف خبر می رسد که دارند اسامی را روی کاغذ می نویسند! صف خیلی شلوغ است، حتی شلوغ تر از صف مرغ! یکی یکی اسامی را می نویسند. هوا رفته رفته گرم می شود. هیچ جایی نیست که پا به سن گذاشته ها بنشینند. نوشتم اسامی که تمام می شود یک نفر سوال می پرسد: «واکسن ها آمده؟» کم کم برای همه سوال می شود اما قرار است واکسن ها را بیاورند. این پا و آن پا کردند. تپش قلب بیشتر شده. حتی خوردن آب هم جواب نمی دهد. ساعت نزدیک های 10 است و هنوز خبری نیست. آب هم به انتهای بطری رسیده و خروج از صف هم به منزله انصراف است. مو سفیدها، مردان و زنانی که خشت به خشت این مملکت را ساخته اند دیگر کلافه شده اند. خیلی ها از صف می زنند بیرون اما برای یک بیمار قلبی آیا مقدور است که برود و یک روز دیگر بیاید؟ پیش خودش می گوید: «جهانگیر صبر کن.الان که واکسن بیاید تند تند می زنند و تمام. آن وقت می روی خانه و کلی استراحت می کند.» ساعت از 10.30 هم عبور کرد و هنوز خبری نشده. مثل همیشه کسی پاسخگو نیست.یعنی جوابی ندارند که بدهند. ابتدا باید واکسن بیاید و سپس نوبت به نوبت همه آنهایی که مثل پدر و مادرهای ما هستند بروند و واکسینه شوند. اما سوال اینجاست که پس آن ثبت نام اینترنتی برای چیست؟

چرا بی جهت فراخوان می دهید و این بندگان خدا را به جاهایی می کشانید که خودش ممکن است منشا کرونا باشد؟ آیا اگر پدر و مادر خودتان هم بود همین کار را می کردید؟ ساعت از 10.30 عبور کرده. نه قلب دیگر یاری می کند و آبی در بطری مانده است. از صف می آید بیرون؛ بی خیال واکسن کرونا. می رود خانه تا شاید روزی دیگر، دوباره در سامانه ثبت نام کند و به خانه بهداشت بیاید به امید اینکه این بار خلوت تر باشد، این بار صفی نباشد، این بار واکسن را زودتر بیاورند و این بار هم قلب یاری کند، هم آب به اندازه کافی باشد و هم بالاخره دوز اول واکسن تزریق شود. همه اینها مثل پدر و مادران ما هستند، بی برنامگی های همیشگی در سطح جامعه حداقل آنها را نباید اذیت شان کند. اگر پدر و مادر خودتان هم بود....؟

منبع :دنیای اقتصاد

kamalnursinghome بازدید : 641 سه شنبه 28 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

مراکز تزریق واکسن کرونا به سالمندان بالای ۷۵ سال در دانشکده علوم پزشکی آبادان اعلام شد.

اعلام مراکز تزریق واکسن به سالمندان بالای ۷۵ سالبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، بنابر اعلام روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی آبادان سالمندان بالای ۷۵ سال برای تزریق واکسن کووید ۱۹ در شهر‌های آبادان، خرمشهر و شادگان با مراکز اعلام شده مراجعه کنند.

مقالات بیشتر:مرکز توانبخشی سالمندان

در آبادان مراکز امام حسن، امام رضا، پنج مهر، امام خمینی، فارابی، شهید صادقیان، باهنر، رازی، الغدیر و ولیعصر از ساعت ۹ تا ۱۲ پذیرای مراجعه کنندگان است.

در خرمشهر نیز در سالن ورزشی آزادی بلوار آیت الله خامنه‌ای (خیابان چهل متری)، در دو نوبت صبح از ساعت ۹ تا ۱۳ و عصر‌ها از ساعت ۱۹ تا ۲۱، مرکز خدمات جامع سلامت امام علی (ع) واقع در مینوشهر رده جبار عبدالامام، مرکز خدمات جامع سلامت منیخ واقع در روستای منیخ، مرکز خدمات جامع سلامت شهید موسوی بلوار خرمشهر آبادان، مرکز خدمات جامع سلامت امام حسین (ع) واقع در سرحانیه از ساعت ۹ تا ۱۳تزریق واکسن کرونا انجام می‌شود؛

در شادگان هم افراد می‌توانند هر روز از ساعت ۹ تا ۱۲ به مراکز خدمات جامع سلامت شماره یک و دو شهری، دارخوین، مرکز خدمات جامع سلامت روستایی بدرانی، مرکز خدمات جامع سلامت روستایی بوزی و مرکز خدمات جامع سلامت روستایی سالمی ۲ مراجعه و واکسن را دریافت کنند.

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 23
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 4
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 10
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 10
  • بازدید ماه : 130
  • بازدید سال : 525
  • بازدید کلی : 2,715